THETA tar plats på topp 10-listan över kryptovalutor sett till marknadsvärde

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 23, 2021
  • THETA har gått starkt på aktiemarknaden den senaste veckan och satte en ny ATH över 8,7 pund idag.
  • De flesta av de 10 största mynten faller och den baisseartade trenden kan se THETA passera Litecoin.
  • Theta Networks expansion ligger bakom myntets starka prestanda.

Theta Networks native token, THETA, har seglat upp på topp 10-listan över ledande kryptovalutor sett till marknadsvärde. CoinMarketCap-data visar att myntet passerade Chainlink (LINK) för att bli den 10:e största kryptovalutan efter betydande vinster den senaste veckan.

Som ett resultat av THETAs fantastiska prestanda sköt det upp över sin tidigare rekordhöga nivå och satte en ny all-time high vid 8,74 pund. I skrivande stund går THETA fortfarande starkt. Myntet har ökat med 16,71% i värde det senaste dygnet och 61,89% under den senaste veckan för att handlas till 8,55 pund. Myntet har en daglig volym på 1,06 miljarder pund och ett börsvärde på 8,44 miljarder pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt faller LINK som bäst och har förlorat 5,85% i värde det senaste dygnet för att byta händer till 19,92 pund. Myntet har en börsvärde på 8,25 miljarder pund, vilket gör Litecoin (LTC) till THETAs nästa mål. Liksom LINK och andra ledande mynt på topp 10-listan idag, inklusive BTC, tappar även LTC i värde. För närvarande handlas det till 136,23 pund med ett börsvärde på 9,07 miljarder pund.

Theta Networks snabba nätverkstillväxt ligger bakom myntets prestanda

Theta Network fortsätter att expandera, vilket kontinuerligt lockar kryptoentusiaster att investera i deras token. Till exempel avslöjade en tidigare rapport att Center Europe Brussels Laboratory, Sony Europes forsknings- och utvecklingsgrupp, har gått med i nätverkets valideringsprogram. Det innebär att de tillsammans med företag som Google, Samsung och branschledare som Binance och Gumi driver nätverkets noder.

I samband med rapporten sa Theta Labs VD, Mitch Liu, att denna utveckling har fört Theta Network närmare decentralisering. Nätverket har för närvarande 14 företagsnoder för att validera transaktioner i sin Proof-of-Stake-konsensusmekanism (PoS). Liu tillade att avtalet med Centre Europe Brussels Laboratory inte stannar vid att organisationen blir en nätverksvaliderare. Enligt uppgift försöker båda företagen utforska andra DLT-relaterade satsningar som decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT).

Utöver detta strategiska partnerskap avslöjade Theta Labs att de beviljats ett andra amerikanskt patent den 15 mars. Enligt tillkännagivandet kallas patentet ”Metoder och system för blockchain-incitament för datastreaming och leverans över ett decentraliserat nätverk”, och målet är att utforma ett tillförlitligt blockchain-drivet betalningssystem.