Elon Musk accepterar Kim Dotcoms påståenden om Bitcoin Cash (BCH)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on mar 26, 2021
  • Elon Musk svarade på Kim Dotcoms påstående att Bitcoin Cash har fler fördelar som betalningsportal.
  • Kim anser att Bitcoin Cash (BCH) erbjuder ett effektivt peer-to-peer-kontantbetalningssystem.
  • Musk håller med om att BCH är ett alternativ för betalningar tack vare lägre avgifter jämfört med BTC.

Den digitala entreprenören Kim Dotcom twittrade på onsdagen att det finns en stor skillnad mellan Bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCH), en gaffelversion av Bitcoin.

Han konstaterade att Bitcoin Cash ”tjänar massmarknaden” mer än Bitcoin, och taggade Teslas Elon Musk i tweeten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dotcom tillade att över 50% av alla betalningar på kryptomarknaden är under 10 dollar, och många användare väljer Bitcoin Cash över Bitcoin för dem.

Dotcom förespråkar ökat BCH-antagande

Den 24 mars figurerade Tesla i nyheterna igen efter att elbilstillverkaren meddelat att de börjat acceptera Bitcoin-betalningar för sina produkter. I efterdyningarna av denna nyhet talade Kim Dotcom, grundare av den nedlagda filhanteringstjänsten Megaupload, ingående om situationen.

Han har varit mycket aktiv i marknadsföringen av Bitcoin Cash. Han anser att kryptovalutan erbjuder ett effektivt peer-to-peer-kontantbetalningssystem. Han arbetar också för massantagandet av Bitcoin Cash (BCH).

Han tillade att tredje part inte bör kontrollera nycklarna till användares digitala pengar utan användarna själva.

Han svarade också på frågor från andra, men han tror att BCH kommer att fungera både som ett sätt att lagra värde och som ett utbytesmedel. Dessutom säger Dotcom att de har planer på att använda BCH i den snart lanserade K.im-plattformen.

Han noterade också att det kommer att finnas andra populära appar som K.im som kommer att utnyttja effektiviteten hos BCH som betalningsportal. ”Bitcoin Cash växer till massadoption med nya mördarappar och stora leverantörsnätverk,” upprepade han.

Musk säger att BTC har lägre avgifter än BTC

Elon Musk svarade på hans tweets och sa ”bra poäng” om argumentet att Bitcoin Cash har många betalningsfördelar. Musk håller med om att BCH har lägre avgifter än BTC, vilket gör det till ett mer lönsamt alternativ för detaljhandlare.

Vissa som svarade ifrågasatte dock Dotcoms påstående och frågade särskilt om de påstådda skalningsutmaningarna inom plattformen för monetisering av innehåll, K.im. Han svarade genom att säga att Satoshis plan för Bitcoin inte omfattade den nu så intresserade klass av banker som styrs av samma system som har förstört det nuvarande finansiella systemet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust