Ledande sydkoreansk bank vill erbjuda tjänster till lokala kryptobörser

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 27, 2021
  • Bankens beslut kom innan ändringarna av lagen om specifik finansiell information trädde i kraft.
  • Bankens primära mål är små och medelstora kryptobörser utan konton knutna till riktiga namn.
  • Sydkorea har förlängt rapporteringstiden för kryptobörser fram till den 24 september i år.

BNK Busan Bank, en ledande sydkoreansk bank, planerar att erbjuda banktjänster till lokala kryptobörser. Banken avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande den 23 mars och noterade att de fattade beslutat att ge sig in i krypto innan ändringarna av lagen om specifik finansiell information den 25 mars. Ändringarna innebär att alla kryptobörser måste uppge riktiga namn för sina börskonton.

Enligt tillkännagivandet besökte bankens Digital Strategy and Money Laundering Prevention-avdelningar NH Nonghyup Bank i Seoul den 24 mars och blev informerade om regeländringarna. NH Nonghyup Bank har enligt uppgift ett partnerskap för utfärdande av konton med riktiga namn med två ledande sydkoreanska börser, nämligen Bithumb och Coinone.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt publikationen vill BNK Busan Bank arbeta med stora börser som redan erbjuder konton som uppfyller kraven. Dess främsta mål är dock små och medelstora börser i landet som inte erbjuder säkra konton med riktiga namn. Dessa inkluderar Copax, Gdak och Huobi Korea. För närvarande är de enda börserna som redan följer riktlinjerna Bithumb, Coinone och Upbit genom en allians med K-Bank och Kobit och ett samarbete med Shinhan Bank.

En sexmånadersperiod för att ordna saker

Lagen fokuserade tidigare på stora kryptobörser, men efter ändringarna måste även de små och medelstora aktörerna i sektorn erbjuda konton knutna till riktiga namn. Därtill måste de rapportera till relevanta myndigheter och kunna bevisa att deras verksamhet är laglig. För att kunna rapportera som affärsoperatör måste börserna också säkra ett ISMS-certifikat (Information Security Management System).

För att ge aktörerna i branschen möjlighet att ordna sina affärer har den sydkoreanska regeringen förlängt rapporteringsperioden till den 24 september. Detta innebär att små och medelstora kryptobörser måste skapa konton knutna till riktiga namn innan tiden löper ut.

I en kommentar till lagändringarna sa en högt uppsatt tjänsteman för BNB Busan Bank att:

När en ny marknad öppnas med implementeringen av den reviderade lagförslaget om specialintresse är det bara ett steg att se över huruvida de ska komma in på marknaden eller inte. Vi kommer att kunna fortsätta med verksamheten.

BNK Busan Bank anser att en satsning på krypto skulle vara till nytta för deras verksamhet. Banken påpekade att K-Banks partnerskap med Upbit såg deras inlånings- och sparbalanser öka med mer än 1,28 miljoner pund efter BTC:s meteoriska uppgång i februari.