Ska jag köpa aktier i Nike efter att UBS höjde sitt kursmål till 183 dollar?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 28, 2021
  • UBS höjde sitt prismål till 183 dollar för Nike.
  • RBC tilldelade å sin sida ett prismål på 165 dollar för skoföretaget.
  • Om priset stiger över motståndet vid 150 dollar kan nästa mål ligga runt 160 dollar.

Aktierna i Nike (NYSE: NKE) fortsätter att handlas på en tjurmarknad efter att företaget rapporterade sina resultat för tredje kvartalet i mars. Trots covid-19-pandemin är försäljningen av företagets produkter stark och Wall Street är fortsatt positiva till Nike eftersom de anser att skoföretaget är väl positionerat för framgång under 2021.

Grundläggande analys: UBS höjde sitt prismål till 183 dollar för Nike

Nike rapporterade sina Q3-resultat i mars. De totala intäkterna hade ökat med 2,6% på årsbasis till 10,36 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,90 dollar. De totala intäkterna ökade mindre än väntat (missade prognosen med 610 miljoner dollar), men bruttomarginalen ökade med 130 punkter till 45,6% under tredje kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Våra team har bevisat sin flexibilitet och arbetat sig genom osäkerheten samtidigt som de har fokuserat på lång sikt, och vi visade återigen den smidigheten under tredje kvartalet. Under hela pandemin har vi behållit fokus på våra unika fördelar och vi har varit beslutsamma för att stimulera innovation och vårt varumärke är starkare än någonsin,” sa John Donahoe, VD och koncernchef för Nike.

Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under hela pandemin och Wall Street är fortsatt positiva till Nike eftersom de anser att företaget är väl positionerat för framgång under 2021. UBS höjde sitt prismål till 183 dollar för Nike efter resultatrapporten för tredje kvartalet, med stöd av förväntningarna att företaget kommer att fortsätta att generera stark tillväxt de kommande månaderna.

Morgan Stanley rapporterade att Nike levererade ett ”högkvalitativt” resultat, medan RBC:s Kate Fitzsimons tilldelade ett prismål på 165 dollar för Nike. Nikes storlek och skala ger strukturella konkurrensfördelar och analytiker är överens om att alla potentiella prisfall för Nikes aktier utgör en köpmöjlighet.

Nikes aktier kan stiga över motståndsnivån vid 150 dollar i april. Men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en omfattande korrigeringsfas kan aktiekursen falla till betydligt lägre nivåer.

Teknisk analys: 150 dollar representerar en stark motståndsnivå

Wall Street är fortfarande positiva till Nike eftersom de anser att företaget är väl positionerat för framgång under 2021 och företagets aktier fortsätter att handlas i en köpzon.

Datakälla: tradingview.com

Aktierna i Nike har försvagats från de senaste höjderna över 146 dollar som registrerades den tredje veckan i mars, och det aktuella priset ligger runt 132 dollar. De kritiska stödnivåerna är 130 och 120 dollar, samtidigt som 140, 150 och 160 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 150 skulle det vara en signal att handla Nike-aktier och då kan nästa mål ligga runt 160 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 120 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Aktierna i Nike fortsätter att handlas på en tjurmarknad och UBS höjde sitt kursmål efter skoföretagets resultatrapport för tredje kvartalet. Företagets verksamhet har visat sig vara motståndskraftig under covid-19-pandemin och analytiker är överens om att varje prisfall för Nike utgör en köpmöjlighet. Om priset stiger över 150 kan nästa mål ligga runt 160 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 120 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust