Prisanalys av Microsoft, Intel och IBM

mars 30, 2021
  • Microsoft, Intel och IBM fortsätter att handla på en tjurmarknad.
  • Antalet nya rapporterade covid-19-fall ökar igen.
  • Oron över en tredje pandemivåg kan skapa press på finansmarknaderna.

Den amerikanska aktiemarknaden fortsätter att handla i en tjurzon, men det nuvarande risk/reward-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare eftersom USA fortfarande behöver möta covid-19-utmaningarna. Antalet nya rapporterade covid-19-fall ökar igen och oron över en tredje pandemivåg kan öka trycket på finansmarknaderna.

Ett stabilt positivt sentiment förstärks av förhoppningarna på vaccinationsprogrammen när investerare satsar på en återhämtning som förväntas ge den snabbaste ekonomiska tillväxten sedan 1984. Federal Reserve höjde sin BNP-prognos för 2021 till 6,5% och det verkar som att covid-19-problemen ignorerats av handlare de senaste dagarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om aktier tenderar att gå starkt under de sista dagarna i mars är det värt att nämna att många stora företag kommer att se ytterligare minskade intäkter och kan möta likviditetsproblem.

Fed-ordföranden Christopher Waller sa i måndags att Federal Reserve kommer att fortsätta att stödja prisstabilitet och maximal sysselsättning men inte kommer att hålla räntorna låga för att hjälpa till att betala av skulder eller upprätthålla tillgångsköp. Federal Reserve ökade sin medianprognos för inflationen och fattade nyligen ett beslut att avsluta sin tillfälliga lindring av kapitalkraven för stora banker.

Microsofts aktier förblir på en tjurmarknad

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) kan vi se att aktiekursen har stigit från 150 till över 245 dollar som högst och att det aktuella priset ligger runt 235 dollar. De kritiska supportnivåerna är 220 och 200 dollar, samtidigt som 250 och 270 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 250 dollar skulle det vara en signal att köpa Microsoft-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 260 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 200 dollar skulle det vara en säljsignal och kanske en signal om att trenden är på väg att vända.

Intels aktier fortsätter att handla över stödnivån vid 60 dollar

Datakälla: tradingview.com

Tekniskt sett kan Intels aktier avancera ännu mer på den pågående tjurmarknaden, medan det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset faller under stödet vid 55 dollar. Om priset stiger över 70 dollar skulle det vara en signal att handla Intel-aktier, och då ligger vägen fri upp till motståndet vid 75 dollar.

IBM:s aktier har hittat starkt stöd över 130 dollar

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 130 och 120 dollar, samtidigt som 140 och 150 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 140-motståndet kan nästa mål ligga runt 150 dollar, men om priset sjunker under 120 skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden vänder.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust