Silverpriset tar en paus när USA:s statsränta lättar

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on mar 31, 2021
  • Silverpriset har tagit en paus från sin fallande trend för att konsolideras runt 24 dollar.
  • USA:s 10-åriga statsräntor har fallit till 1,73 efter tisdagens rekordhöga 1,77.
  • Kinas tillverknings-PMI överträffade prognoserna på 51,0 genom att landa på 51,9.

Silverprisets fallande trend står sig, men priset konsolideras nu runt 24 dollar. Idag fick metallen ett visst stöd från att den amerikanska dollarn svalnade och de optimistiska kinesiska PMI-uppgifterna för tillverkningssektorn i landet. Priset steg med 0,3% till 24,05 dollar.

Silverpriset

PMI för Kinas tillverkningssektor

Silverpriset steg något under dagens session då marknaden reagerade på de positiva kinesiska PMI-uppgifterna. Enligt landets nationella statistikbyrå överträffade PMI för tillverkningssektorn prognoserna för mars på 51,0 genom att landa på 51,9. Det är första gången datan varit bättre än väntat sedan november 2020.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den kinesiska lockdown som inträffade under landets nyårsfirande förklarar varför fabriksaktiviteten expanderade i mars. Till skillnad från tidigare år kunde fabriksarbetare inte resa hem för att fira med sina nära och kära. Därför kunde de kinesiska fabrikerna återvända till nivåerna före firandet snabbare än vanligt.

Stärker amerikansk dollar

Även om silverpriset fortfarande har en fallande trend så finner det stöd i att de amerikanska obligationsräntorna mattats av något. Under gårdagens session steg den 10-åriga statsräntan till 1,77, vilket var den högsta nivån sedan januari 2020. Sedan dess har den fallit något till nuvarande 1,73.

Statsräntan, som har en omvänd relation till obligationspriset, har erbjudit stöd för dollarn. När statsräntan sjönk idag föll även dollarindexet med 0,03% till 93,27 dollar. Ändå ligger det kvar nära gårdagens rekordnivåer på 93,44 dollar.

Silverpriset – teknisk prognos

På 1-timmesdiagrammet förblir silverpriset under de exponentiella glidande medelvärdena för 50 och 200 dagar. De som vill handla silver kan ha noterat att priset har legat under korta och långsiktiga EMA i över en vecka nu. Tills dess att priset stiger över 200-dagars EMA kommer de baisseartade utsikterna att förbli.

Under dagens session steg silverpriset med 0,3% till 24,05 dollar. Nedtill är stödnivån 23,75. Ett brott under denna nivå skulle öppna för björnarna att testa 22 dollar. Detta skulle vara metallens lägsta pris sedan december 2020.

Dessutom finner ädelmetallen motstånd runt 24.20. Om tjurarna lyckas bryta motståndet är nästa mål den psykologiska nivån på 25 dollar.

Silverpriset
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust