Är april en bra månad att köpa Airbnb-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on apr 5, 2021
  • Airbnbs aktier har stigit med mer än 28% sedan början av januari 2021.
  • Företagets verksamhet är fortfarande under press.
  • Airbnb är en riskabel investering sett till nuvarande aktiekurs.

Airbnbs aktier (NASDAQ: ABNB) har stigit med mer än 28% sedan början av januari 2021 och den aktuella aktiekursen är cirka 188 dollar. Airbnb är ett lovande företag, men med den förväntade fortsatta motvinden är detta en riskfylld investering sett till aktiekursen.

Grundläggande analys: Företagets verksamhet är fortfarande under press

Airbnb driver en marknadsplats online för boende, främst för att privatpersoner ska kunna hyra ut sina egna bostäder och turistaktiviteter. Företaget är baserat i San Francisco, och dess plattform är tillgänglig via webbplatsen och i en mobilapp.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Covid-19-pandemin har påverkat företagets verksamhet och de kämpar fortfarande för att återhämta sig till nivåerna före hälsokrisen. Den senaste tidens rapporterar pekar på att antalet covid-19-fall ökar igen och oron över en tredje pandemivåg kan öka trycket på resebranschen igen.

Airbnb rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade minskat med 22,6% på årsbasis år till 859 miljoner dollar medan Q4 GAAP EPS låg på -11,24 dollar. De totala intäkterna hade minskat mindre än väntat och företagsledningen hoppas på den återhämtning som kan ske under de kommande månaderna.

”Vi ser fram emot 2021, vi förbereder oss för resesuppgången. Vår enda prioritet 2021 är att förbereda oss för denna reseuppgång, vilket gör vår befintliga produkt perfekt genom att förbättra hela upplevelsen av vår kärntjänst för både värdar och gäster,” rapporterade företagsledningen.

Tekniskt sett skulle Airbnbs aktier kunna stiga över de nuvarande prisnivåerna i april, men risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare. Med ett börsvärde på 112 miljarder dollar är aktien inte undervärderat, företagets verksamhet är fortfarande under press och kanske är det inte rätt tid att köpa Airbnb-aktier just nu.

Teknisk analys: 200 dollar representerar en stark motståndsnivå

Datakälla: tradingview.com

Airbnbs aktier har sjunkit från sina rekordhöjder över 219 dollar i februari, och det aktuella priset ligger nu runt 188 dollar. De viktiga supportnivåerna är 180 och 160 dollar, samtidigt som 200 och 220 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 200 dollar skulle det vara en signal att handla Airbnb-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 210 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 160 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust