Caruso samarbetar med Gemini för att låta hyresgäster betala hyra i Bitcoin (BTC)

Författad av: Jinia Shawdagor
april 9, 2021
  • Enligt uppgift investerade Caruso 1% av sin kassa i BTC men fiatvärdet är okänt.
  • Företaget strävar också efter att lägga till NFT och blockchain i sitt system genom detta partnerskap.
  • Enligt Carusos VD, Rick Caruso, kommer blockchain-teknik och krypto att förena människor.

Caruso, ett ledande privatägt fastighetsföretag i USA, har gett sig in i krypto genom ett samarbete med den kända kryptobörsen Gemini. I ett pressmeddelande den 7 april konstaterade företaget att partnerskapet och inneburit att Caruso gjort en betydande investering i Bitcoin (BTC). Initiativet är en delav företagets förvaltningsplaner och Caruso blev det första USA-baserade fastighetsföretaget som investerat i BTC.

Enligt pressmeddelandet vill Caruso också låta hyresgästerna i deras bostäder och kommersiella fastigheter betala hyra i BTC. Enligt uppgift är denna integration början på ett långsiktigt samarbete mellan de två företagen. Med hjälp av Gemini har Caruso också för avsikt att integrera icke-fungibla tokens (NFT) och blockchain i sitt system. På så sätt hoppas företaget att engagera de miljontals boende i deras fastigheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Varken Caruso eller Gemini vill avslöja hur mycket företaget hade investerat i BTC, men enligt en rapport består 1% av Caruso Properties kassa nu av BTC.

Innovativ teknik för att förbättra hyresgästupplevelsen

Rick Caruso, grundare och VD för Caruso, kommenterade utvecklingen och sa att företaget genom detta partnerskap hoppas kunna skapa många vägar för att interagera med boenden i deras fastigheter. Dessutom vill de förbättra den totala gästupplevelsen genom att erbjuda blockchain-drivna belöningar.

Den här nyheten kommer samtidigt som krypto fortsätter att bli allt mer mainstream efter dess fantastiska prestanda de senaste månaderna. Ett exempel är Tesla, som köpte BTC för 1,09 miljarder pund i februari i år. Och eftersom Tesla är Carusos hyresgäst i The Americana at Brand-komplexet i Glendale kan dess VD, Elon Musk, bli den första personen som betalar fastighetsföretagshyran i BTC.