Kopparpriset: Väntar en breakout uppåt vid horisonten?

Författad av: Faith Maina
april 12, 2021
  • Kopparpriset har varit intervallbundet mellan 393,53 och 410.
  • Feds ordförande meddelade att den amerikanska ekonomin är på väg mot ytterligare tillväxt.
  • Antalet covid-19-fall i USA har ökat de senaste två veckorna.

Kopparpriset handlas i ett intervall när den amerikanska ekonomins återhämtning fortsätter att erbjuda stöd. Ett ökande antal covid-19-fall och vänta-och-se-approach för Bidens infrastrukturplan begränsar dock vinsterna.

Kopparpriset

Kopparpriset förblir i ett intervall till följd av såväl positiva som negativa marknadskrafter. Å ena sidan har den stadiga återhämtningen av den amerikanska ekonomin erbjudit stöd till den röda metallen. Som Feds ordförande, Jerome Powell, antydde under sin söndagsintervju med 60 minutes ”har utsikterna ljusnat väsentligt.” Ordföranden indikerade också att den amerikanska ekonomin kommer att växa ytterligare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men även om USA är på väg mot återhämtning är faran inte över än. I synnerhet har antalet covid-19-fall ökat de senaste två veckorna. Dessutom reagerar marknaden sparsamt på president Bidens infrastrukturplan. Även om den har potential att höja kopparpriset väntar investerare som vill handla ädelmetaller på om den kommer att få det godkännande som krävs av beslutsfattare.

Kopparpriset: Tekniska utsikter

Kopparpriset förlorade en del av sina vinster efter att ha sjunkit tidigare under dagens session. Den röda metallen hade sjunkit med cirka 1,5% när marknaden reagerade på de starka PPI-siffrorna från USA och Kina. Men dagens fallande värde för den amerikanska dollarn har erbjudit visst stöd.

Kopparpriset ligger i skrivande stund på 400,97, jämfört med dagens lägsta värde på 398,28. På 3-timmarsdiagramet handlas kopparn under de exponentiella glidande medelvärdena för 50 och 200 dagar. Enligt min åsikt kommer priset att ligga inom det rektangulära mönstret mellan 393,52 och 410 den närmsta tiden.

410 är en viktig motståndsnivå som tjurarna måste skjuta förbi för att en uppåtgående trend ska bli tydlig. Efter den punkten är de följande motståndsnivåerna som metallen kommer att stöta på 415,71 och 420. Nedtill i diagrammet är stödnivåerna att fokusera på 393,52 och 390. Om björnarna lyckas pressa kopparpriset under 390 kommer de testa månadens lägsta nivå vid cirka 384.

Kopparpriset