Domstolens dom till Ripple och dess chefers favör

Författad av: Jinia Shawdagor
april 13, 2021
  • Tetragon Financial Group döms att betala Ripple 2,475 miljoner pund i juridiska avgifter.
  • Domare Sarah Netburn nobbade SEC:s förslag om att avslöja finansiella information om Ripples chefer.
  • Brad Garlinghouse och Chris Larsen kräver att SEC:s anklagelser avslås.

San Francisco-baserade Ripple Labs, företaget bakom betalningsprotokollet Ripple, kommer att få 2,475 miljoner pund i juridiska avgifter efter att ha vunnit en rättegång mot Tetragon Financial Group. En domstol i Delaware avgjorde till Ripples fördel och noterade att frågan om XRP är en säkerhet eller ej inte har lösts ännu.

James K. Filan, en försvarsadvokat och en tidigare federal åklagare, delade bilder av domstolsdokumenten, där Delaware Chancery Court avgjorde i Ripples favör. Enligt handlingarna beordrade domstolen Tetragon Financial Group att betala 2,475 miljoner pund till Ripple inom fem dagar efter slutlig dom.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om företaget inte betalar hela beloppet innan de fem dagarna löper ut förordnade domstolen att Tetragon måste betala Ripple efter domen med en ränta på 5% per år över diskonteringsräntan för Federal Reserve.

Den här nyheten kommer efter att Tetragon väckte talan mot Ripple och försökte återkräva en del av sin investering på 145,78 miljoner pund i företaget. Enligt uppgift ledde det brittiska företaget Ripples finansieringsrunda i serie C. Tetragons fall baserades på det faktum att US SEC har stämt Ripple och två av dess chefer för oregistrerade försäljning av XRP-tokens.

Ripples chefer begär att anklagelserna mot dem avfärdas

Ripple och företagets VD Brad Garlinghouse och dess grundare Chris Larsen kan dra en suck av lättnad efter att ha vunnit målet mot Tetragon och även vunnit en liten men viktig seger mot SEC. Den 11 april avfärdade domaren Sarah Netburn SEC:s begäran om åtkomst till de två chefernas ekonomiska information. Enligt uppgift bedömde domaren att avslöjandet av de två tjänstemännens personliga ekonomiska information inte var relevant för att avgöra om XRP är en säkerhet eller inte.

Efter denna utveckling lämnade de två tjänstemännen in två yrkanden om att anklagelserna som SEC lämnade in mot dem i december förra året ska avfärdas. Vid den tidpunkten hävdade tillsynsmyndigheten att Garlinghouse och Larsen hjälpte och gav stöd för Ripples olagliga försäljning av XRP.

Men duos försvarsteam hävdar att de flesta av deras transaktioner var utländska. Dessutom påpekade Garlinghous yrkande att även om SEC hävdar att vissa transaktioner gjordes i USA, har det inget bevis för att stödja sina påståenden. Larsens advokat tillade att SEC har misslyckats med att identifiera några diskreta erbjudanden eller försäljning av XRP trots att de undersökt Ripple och Larsen i mer än två och en halv månad.