Börsvärdet för TRC20-USDT på väg att passera ERC20-USDT

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on apr 14, 2021
  • TRONs VD Justin Sun meddelade att TRC20-USDT är på väg att passera Ethereums version av ERC20.
  • TRON-baserade Tether har vuxit snabbt, förmodligen tack vare den mycket lägre transaktionskostnaden.
  • Ethereum fortsätter att kämpa med extremt höga avgifter inför lanseringen av Ethereum 2.0.

TRON (TRX) har alltid varit mycket tävlingsinriktade vad gäller Ethereum (ETH) och den senaste tiden har projektet lyckats överträffa några av Ethereums stora milstolpar. Enligt VD Justin Sun kan TRON överträffa Ethereum på ännu ett sätt inom kort, nämligen marknadsvärdet för sin TRC20-version av Tether (USDT).

Enligt Sun, som i sin tur citerade data från CoinMetrics, är TRON-versionen av Tether är på väg att bli större än Ethereums version av myntet.

Är TRON ett bättre alternativ än Ethereum just nu?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta är inte så förvånande, särskilt med tanke på hur enorma Ethereums gasavgifter har varit under det senaste året. Vid ett tillfälle var användarna tvungna att betala så mycket som 50 dollar för att få sina transaktioner behandlade. Ethereums team har arbetat med att försöka hitta en lösning en längre tid nu, även om det ännu inte har implementerat något som kunnat minska gaskostnaderna.

Bekymren grundar sig naturligtvis i Ethereums skalbarhetsproblem – ett problem som TRON inte har. Som en konkurrerande utvecklingsplattform som erbjuder mycket bättre hastighet och lägre kostnad är det inte en överraskning att TRON börjat locka alla de som fått nog av Etheruems massiva avgifter och långsamma nätverk.

Sun påpekade detta själv och uppmanade användarna att njuta av omedelbara TRC20-USDT-transaktioner, avgiftsfri hantering, olika användningsområden, såsom handel och mer.

TRON har utvecklat sitt ekosystem i flera år nu sedan lanseringen av deras mainnet i mitten av 2018. Samtidigt har Ethereums höga avgifter varit den primära anledningen till att användare lämnat nätverket under ganska lång tid.

Naturligtvis kan användarna fortfarande rusa tillbaka till projektet när Ethereum 2.0-uppgraderingen är klar, även om det fortfarande kan dröja en stund innan det händer.

Avslutningsvis sa Justin Sun att communityn bör förbereda sig för att bevittna något historiskt – och på många sätt har han rätt. Detta är givetvis långt ifrån slutet för Ethereum och saker kommer sannolikt att se betydligt ljusare ut för Ethereums när uppdateringen väl lanseras i sin helhet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust