Dogecoin (DOGE) nådde ny rekordnivå idag

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on apr 14, 2021
  • Dogecoin ökade med nästan 80% i värde det senaste dygnet och slog en ny ATH.
  • Myntets nuvarande pris ligger på 0.1312 dollar, men dess nya rekord är något högre på 0,1382 dollar.
  • Myntets prisökning är sannolikt en följd av Coinbases direkta notering, som också drev upp BTC och ETH.

Dogecoin (DOGE) nådde just en ny rekordnivå efter en tillväxt på 78,57% det senaste dygnet. Det Shiba Inu-baserade myntet har nu ett marknadsvärde på nästan 17 miljarder dollar och handlas till 0,1318 dollar.

Dogecoin skjuter upp till ny rekordnivå

Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) har båda stigit till nya höjder den senaste tiden. De ledande kryptorna är dock inte de enda som ser en enorm prisökning. De har gjorts sällskap av ett antal altcoins, inklusive Dogecoin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

När DOGE skapades var det ett memebaserat mynt som inte förutspåddes en särskilt lång livslängd. Till och med dess skapare förväntade sig att det skulle dö en snabb död och distanserade sig från myntet.

DOGE blev dock kryptoindustrins favorit, och denna popularitet har gjort det möjligt för myntet att inte bara förbli vid liv i nästan sju och ett halvt år – utan också skjuta i höjden till positionen som den 10:e största kryptovalutan med ett pris på drygt 13 cent.

Varför steg DOGE?

DOGE, som Teslas VD Elon Musk kallat för sitt favoritmynt vid flera tillfällen, har stigit drastiskt – sannolikt som en följd av den direkta noteringen av kryptobörsen Coinbase. Coinbases notering hjälper till att ytterligare validera hela kryptoindustrin, liksom de mynt som börsen stöder – för att inte tala om att det uppmuntrar till att köpa och sälja mynt som en verksamhet.

DOGEs prisökning är särskilt anmärkningsvärd eftersom myntet ökade med mer än 2 000% mellan den 1 januari 2021 och den 14 april. Att det är Elon Musks favoritkryptovaluta hjälpte förmodligen, särskilt eftersom Musk tillfälligt seglade upp som världens rikaste man tidigare i år.

DOGE såg också en explosionsartad ökning i popularitet efter att en Reddit-grupp bestämde sig för att försöka pressa upp priset till 1 dollar. Denna ”to the moon”-kampanjen använde alla medel som stod till dess förfogande, inklusive hypen kring en annan subreddit, WallStreetBets, som låg bakom GameStops prisrally tidigare i år.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust