Cathie Woods Ark Funds köpte 178 miljoner pund i Coinbases aktier

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on apr 15, 2021
  • Ark Investment Management köpte 749 205 Coinbase-aktier för 235,05 pund per aktie.
  • Coinbases aktie öppnade handel till 276,38 pund, steg så högt som 311,59 innan den sjönk till 235,05 pund.
  • Samtidigt som alla tre Ark-fonderna köpte Coinbases aktier sålde Ark Next Generation 57 043 TSLA.

Cathie Wood, en känd förespråkare för Bitcoin (BTC), har återigen visat sin tro på kryptos framtid efter att tre fonder på Ark Investment Management köpte Coinbase-aktier efter att företaget börsnoteras. I en rapport från tidigare idag konstaterades att Ark Innovation ETF, Ark FinTech Innovation ETF och Ark Next Generation Internet ETF köpte totalt 749 205 Coinbase-aktier efter att de debuterat i handeln på Nasdaq. Slutkursen för aktierna 235,05 pund. Med detta pris som genomsnitt köpte Ark Investment Managements aktier till ett värde av 178,41 miljoner pund.

Enligt rapporten öppnade Coinbases aktie handeln på 276,38 pund och steg till 311,59 pund som högst under dagen. På så sätt skickade den kryptobörsens värdering till över 81,25 miljarder pund. BTC föll dock från sin rekordnivå till 47 043,58 pund, vilket fick Coinbases aktier att sjunka under öppningskursen. Ändå lyckades aktiekursen ligga över referenspriset på 181,39 pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om Ark Investment Management inte hade avslöjat att de skulle köpa Coinbase-aktier var detta drag inte oväntat. Det 7-åriga företaget köper in sig i företag som är involverade i störande trender. Även om detta innebär att företaget har ett begränsat urval har de haft enorm framgång genom sina ETF-fonder.

Kontroll över aktiemarknaderna

Efter att ha visat sin förmåga att välja högpresterande aktier har Ark Investment Management gjort sig ett namn i investeringsbranschen. Tack vare det har företaget fått stort inflytande över aktiemarknaderna. Till exempel förutspådde de att Teslas aktie (TSLA) skulle stiga till 5 070 pund innan år 2025. Efter denna förutsägelse i januari förra året steg TSLA från 94,22 pund för att byta händer till 537,66 pund i skrivande stund.

Trots att de varit positiva till TSLA sålde en av Ark Investment Managements fonder en stor del av aktien. Enligt uppgift sålde Ark Next Generation 57 043 TSLA igår. Även om företaget tror att Tesla och elbilar kommer att gå starkt, tror de att digitala plånböcker och genomik kommer att vara de två nästa två stora störande trenderna.

Enligt Cathie Wood, CIO och VD för Ark Investment Management, kommer digitala plånböcker och tvåsidiga marknadsplatser snart att ta över de flesta av de roller som banker spelar idag.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust