ShapeShift integrerar THORchain för att starta Native Bitcoin-handel

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on apr 15, 2021
  • THORchain-integrationen möjliggör handel med icke-wrapped BTC med LTC och ETH.
  • Initiativet är en del av företagets mål att erbjuda en intuitiv plattform för självförvaring.
  • THORchain-integrationen i webbversionen av ShapeShifts plattform kommer att ske om några veckor.

ShapeShift, en världsledare inom non-custodial kryptohandel, har integrerat THORchain i sin decentraliserade börs (DEX) mobilplattform. Företaget avslöjade den här nyheten den 13 april och konstaterade att detta göra det möjligt att handla med native (icke-wrapped) Bitcoin med Litecoin och Ethereum för första gången. Företaget bedömer att den här funktionen kommer att dyka upp på deras webbaserade plattform de närmaste veckorna.

Enligt tillkännagivandet hanterar THORchain problemet med kedjehandel genom att skapa effektiva dubbelriktade broar mellan blockkedjor på ett tillståndslöst, non-custodial sätt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med THORchain-integrationen låter ShapeShift Bitcoin- och kryptoentusiaster att handla fritt, säkert och privat med andra alternativa kryptovalutor – allt på en intuitiv plattform. Men endast ShapeShift DEX-användare kan tjäna FOX-tokens, vilket hjälper dem att kvalificera sig för Rainfall-belöningar. Rainfall-belöningar består av gratis USDC, som ShapeShift slumpmässigt erbjuder sina användare varje gång någon handlar på plattformen.

Strävar efter att erbjuda intuitiv och decentraliserad kryptohandel

I en kommentar om denna integration sa ShapeShifts grundare och VD, Erik Voorhees, att de tror på öppen och oföränderlig ekonomi. Att integrera THORchain var därför en klok idé, eftersom företaget utvecklar teknik som kombinerar detta i handeln med bl.a. BTC för första gången.

Företagets ledande ingenjör konstaterade att THORchain var ett perfekt tillskott till ShapeShifts DEX-verksamhet. ShapeShift-teamet såg en chans att erbjuda ett offentligt nätverk som kan ta itu med decentraliserade tvärkedjebörser, vilket har varit en långvarig smärtpunkt inom kryptosektorn .

Den här nyheten kommer efter att ShapeShift förändrade sin affärsstruktur tidigare i år för att bli av med sin handelsdisk. Börsen antog ett system där de dirigerar order genom DeFi-applikationer för att eliminera KYC-policyer (Know-Your-Customer), som de var tvungen att implementera för att följa regleringen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust