Ledande schweiziska försäkringsbolaget AXA börjar acceptera betalningar i Bitcoin (BTC)

Författad av: Jinia Shawdagor
april 16, 2021
  • AXA blir det första schweiziska all-lineförsäkringsbolaget som accepterar BTC som betalning.
  • Enligt AXA kommer denna integration efter att kunder krävt alternativa betalningsmetoder.
  • De kommer inte att hålla någon BTC – Bitcoin Suisse kommer att konvertera alla BTC till schweiziska franc.

AXA, det näst största försäkringsbolaget i Europa, har börjat acceptera BTC som betalningsalternativ genom ett partnerskap med Bitcoin Suisse. Detta avslöjades via ett blogginlägg den 15 april och AXA blir nu Schweiz första all-line-försäkringsbolag att acceptera betalningar i krypto. Företaget ser förändringen som ett led i sin digitala framtid och som ett svar på den ökande efterfrågan på ytterligare betalningsalternativ från sina kunder.

Enligt blogginlägget är denna integration frukten av forskning som startade i slutet av 2019, där företaget frågade kunder mellan 18 och 55 att dela sina tankar om krypto. En tredjedel av respondenterna uppgav att de antingen ägde eller var intresserade av kryptovalutor. AXA konstaterade också att covid-19-pandemin påskyndat den digitala omvandlingen genom att stimulera antagandet av kryptovalutor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt AXA kommer BTC-betalningsalternativet att finnas tillgängligt för deras privata kunder från och med denna månad. Det accepterar endast BTC som betalning för alla skadeproduktspremier, med hopp om att förändringar av regleringen kommer att låta dem inkludera andra produkter i framtiden. Allt som användare behöver för att betala sina räkningar i BTC är referensnumret, beloppet och en BTC-plånbok.

BTC förenklar betalningar

AXA vill bädda in den nya betalningsmetoden i räkningar som de skickar via e-post i framtiden. Kunderna kan betala i BTC genom att besöka https://invoice.inapay.ch/axa för att göra överföringar. Denna process är enkel och intuitiv eftersom allt som en användare behöver göra är att ange referensnummer och belopp samt bekräfta. Bitcoin Suisse tar då emot BTC och konvertera medlen till schweiziska franc.

Det belopp som en kund är skyldig kommer att beräknas till en motsvarande summa i BTC. Denna växelkurs förblir dock giltig under en viss tid. Under den tiden riskerar klienten inte att valutans värde förändras. AXA kommer inte att debitera användarna några extra avgifter när de gör transaktioner i BTC.

För närvarande accepterar AXA bara BTC. Enligt blogginlägget försöker företaget få mer erfarenhet av BTC innan man beslutar om man vill lägga till fler kryptovalutor.