Google Cloud integrerar Band Protocol-orakler för exakta kryptopriser

Författad av: Jinia Shawdagor
april 16, 2021
  • Enligt uppgift är detta det första av många partnerskap mellan Google Cloud och Band.
  • Google Cloud planerar att slå samman orakler med maskininlärning för att få kryptoprisdata i realtid.
  • De flexibla oraklerna låter utvecklare använda decentraliserade orakel för vilken datakälla som helst.

Google Cloud har gått ihop med Band Protocol för att integrera deras orakler i Google BigQuery, ett datalager för företag som driver snabba SQL-queries. Band Protocol avslöjade den här nyheten genom ett blogginlägg igår där de konstaterade att denna integration kommer att leverera omedelbara och korrekta analyser av ekonomiska tidsseriedata. Enligt uppgift är detta det första av många direkta partnerskap för att låta utvecklare skapa traditionella, hybrid blockchain- och molnapplikationer med hjälp av decentraliserade orakel.

Enligt blogginlägget strävar både Band Protocol och Google Cloud-teamet efter att hjälpa utvecklare att använda decentraliserade orakel för alla externa datakällor och typer. Band Protocol-orakler har gjort sig kända för en flexibel design som låter utvecklare få data sömlöst oavsett om applikationerna de arbetar med är blockchain- eller Web 2-baserade.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Google Cloud kommer att utnyttja maskininlärning för att göra analyser av ekonomiska tidsseriedata i realtid. Därtill kommer Google Cloud-teamet att tillhandahålla en Keras-modell, som implementerar ett LSTM-neuralt nätverk för att upptäcka avvikelser i prisflödet. Samtidigt kommer Band Protocol att tillhandahålla finansiella data direkt från sina offentliga dataset via Google BigQuery.

Vill göra avtryck i orakelindustrin

Enligt uppgift kan den data som erhållits från den automatiska kodaren/avkodaren fungera som ett dataset i sig. Utvecklare kan sedan använda detta dataset för att stödja utvecklingen av nya decentraliserade orakel genom anpassade oracle-skripts från BandChain. I sin tur skulle detta bidra till att utöka de funktioner och erbjudanden som Band Protocol tillhandahåller.

Kevin Lu, chef för affärsutveckling, kommenterade partnerskapet.

Med Band Protocol-orakler helt integrerade i Google BigQuery är detta det första av många användningsfall vi utforskar med partners för att överbrygga traditionella företags- och blockchain-applikationer. Vårt fokus är att kontinuerligt och snabbt utöka stödet för data som finns tillgänglig på BandChain – vilket driver användningsfallet långt bortom bara Web 3 tillsammans med många företag.

Den här nyheten kommer efter att Band gick live 2019 som en ERC-20-token. Protokollet övergick dock till Cosmos-kedjan i juni förra året och har sedan dess blivit en av de största konkurrenterna till Chainlink, den ledande leverantören av orakeltjänster.