Silverprismål på 26 dollar efter stark amerikansk detaljhandel

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on apr 16, 2021
  • Silver handlas högre till 25,74 när tjurarna siktar mot 26 dollar.
  • Den amerikanska dollarn ligger på 91,60, nära det lägsta värdet på en månad på 91,53 dollar.
  • De amerikanska obligationsräntornas fall erbjuder också stöd för silverpriset.

Silverpriset handlas högre när den amerikanska dollarn försvagas. Ädelmetallen, som också får stöd av de sjunkande amerikanska obligationsräntorna, har stigit med 1,43% till 25,74 dollar.

Silverpriset

Svagare amerikansk dollar

Trots de bättre sysselsättnings- och detaljhandelsuppgifterna än väntat är dollarn fortfarande relativt svag. Dollarindexet, som spårar värdet av den amerikanska dollarn mot en rad andra valutor, sjönk med 0,04% igår till 91,60. Detta är nära 91,53, vilket är den lägsta nivån sedan mitten av mars.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Census Bureau förbättrades detaljhandelsförsäljningen i mars med 9,8% jämfört med förväntade 5,9%. Den ökade konsumtionen, som är den högsta sedan maj 2020, är en indikation på hur amerikanska shoppare använde sina stimulanscheckar. Baserat på dollarns reaktion på dessa siffror anser investerare att effekten av stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar snart kommer att avta. Samtidigt minskade antalet amerikaner som ansökte om arbetslöshetsersättning för första gången från föregående veckas 769 000 till 576 000. Analytiker hade förutspått 700 000.

Silverpriset stöds också av de sjunkande amerikanska obligationsräntorna. Riktmärket för den 10-åriga statsavkastningen är nu 1,56. Detta är den lägsta nivån sedan den 12 mars. Nedgången, som har fortsatt sedan slutet av mars, har varit en hausseartad katalysator för ädelmetallen.

Silverpriset – teknisk prognos

Silverpriset steg igår, inte minst till följd av stödet av den försvagade amerikanska dollarn. Ädelmetallen steg med 1,43% till 25,74 dollar. Detta är den högsta nivån sedan den 23 mars. På det två timmar långa diagrammet handlas det över de 25- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Dessutom handlar det ovanför den stigande kanalen.

26 dollar är fortfarande en viktig nivå på metallens väg till återhämtning. Även om priset har lyckats bryta ut över motståndsnivån 25,50, måste det nå och överträffa 26 dollar för att bevisa sin återhämtning. Därför är investerare som vill handla silver väldigt nyfikna på om tjurarna på marknaden kan samla tillräckligt med momentum för att driva upp priset till den nivån.

För närvarande ligger motståndsnivån vid 25,83. Det är troligt att silverpriset kommer att pendla mellan 25,16 och 25,83 på kort sikt innan det stiger ytterligare. Under den supportnivån är nästa mål för säljare 24,61.

Silverpriset
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust