Apriluppdatering: Ska du köpa eller sälja Compound (COMP)?

Författad av: Stanko Iliev
april 17, 2021
  • Compound (COMP) fortsätter att handla i en köpzon.
  • Compound har satsat på en framtid med flera kedjor genom sitt "Gateway"-testnät.
  • 600 dollar representerar den första motståndsnivån.

Priset på Compound (COMP) har stigit från 400,80 till över 600 dollar som högst sedan början av april, och det nuvarande priset ligger runt 578 dollar. Denna kryptovaluta fortsätter att handla i en köpzon, men om priset sjunker under 500 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 400 dollar.

Grundläggande analys: Compound satsar på en framtid med flera kedjor genom sitt ”Gateway”-testnät

Compound är ett decentraliserat blockchain-baserat protokoll som gör det möjligt för användare att låna ut och låna kryptovalutor. Compound samlade in 25 miljoner dollar under 2019 för att expandera sin kryptolånsverksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det handlar om många olika kryptovalutor som kan lånas ut eller lånas via detta protokoll, och enligt dess officiella webbplats byggdes Compund för utvecklare för att låsa upp ett universum av öppna ekonomiska applikationer.

Protokollets native token heter COMP och alla som äger minst 1% av det totala utbudet kan rösta på förslag om protokollets framtid. COMP-tokens distribueras till alla långivare och låntagare på protokollet och dess likviditet har ökat dramatiskt på mycket kort tid.

Compound Finance-grundaren Robert Leshner sa att det traditionella finansiella systemet är långsamt, ineffektivt och begränsat av mellanhänder. Teamet bakom detta projekt ser det som sitt uppdrag att förändra det och i mars satsade Compound på en flerkedjig framtid genom sitt ”Gateway”-testnät.

”Gateway är utformat för en framtid med flera kedjor där tillgångar lever på flera blockkedjor och där decentraliserade finansieringsapplikationer och logik också körs på flera blockkedjor. Gateway kommer att kunna porta tillgångar från en blockchain till en annan med specifika broar som kallas ’starports’, och det kommer att styras av samma COMP-token,” sa Robert Leshner.

Genom Gateway kan Compound Finance bli en hörnsten i en tänkt ”flerkedjig framtid”, men investerare i COMP bör komma ihåg att detta fortfarande är en mycket riskfylld kryptovaluta.

Teknisk analys: 600 dollar representerar den första motståndsnivån

Datakälla: tradingview.com

De viktigaste motståndsnivåerna är 600, 650 och 700 dollar, samtidigt som 500 och 400 dollar representerar starka supportnivåer. Om priset stiger över motståndsnivån vid 600 dollar igen skulle det vara en signal att handla Compound (COMP) och nästa prismål kan då ligga runt 650 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 500 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 400 dollar.