Coinbase utökar sitt kryptoerbjudande genom att lista FORTH

Författad av: Jinia Shawdagor
april 22, 2021
  • Även om både Coinbase och Coinbase Pro har listat FORTH så stöder de inte AMPL.
  • FORTH kommer att handlas i par med USD, BTC, EUR och GBP på Coinbase Pro.
  • Efter Coinbase Pros listning steg FORTH till en ny rekordnivå på 51,29 pund.

Coinbase har lagt till stöd för Ampleforth Governance Token (FORTH). Börsen avslöjade denna nyhet genom en tweet tidigare idag och noterade att den listat token på Coinbase.com och i sina Android- och iOS-applikationer. Det innebär att användare i alla Coinbase-stödda regioner, förutom New York, nu köpa, sälja, konvertera, skicka, ta emot eller lagra FORTH.

Enligt ett blogginlägg betyder Coinbases stöd för FORTH inte att börsen har lagt till stöd för AMPL. Coinbase förklarade skillnaden mellan de två mynten och noterade att FORTH driver styrningen av Ampleforth-protokollet. Samtidigt är AMPL Ampleforths native token, som liknar Bitcoin och kan användas i smarta kontrakt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om denna listning låter krypto-communityn köpa FORTH, kommer tidiga antagare av Ampleforth-protokollet inte att behöva köpa myntet via börsen. Detta beror på att protokollet distribuerade 15 miljoner FORTH till innehavare med AMPL-saldon och deltagarna i Ampleforth Geysers likviditets-mining-program.

FORTH på Coinbase Pro

Den här nyheten kommer efter att Coinbase Pro noterade FORTH igår, den 21 april. Även om Coinbase lanserades för handel omedelbart tillät Coinbase Pro endast inkommande överföringar av FORTH efter att myntet hade listats. Det finns fyra FORTH-handelspar på Coinbase Pro just nu: FORTH/USD, FORTH/BTC, FORTH/EUR och FORTH/GBP.

Efter att Coinbase Pro tillkännagav noteringen av FORTH steg myntets pris från 15,7 pund så högt som till 51,29 pund, vilket följaktligen innebar en ny rekordhög nivå. I skrivande stund har FORTH fallit med 23,13% från sin nya ATH för att byta händer till 40,03 pund. Myntet har en daglig volym på 217 331 118,18 pund.