AT&T:s Q1-resultat var bättre än väntat. Ska jag investera i maj?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 26, 2021
  • AT&T rapporterade bättre Q1-resultat än väntat förra veckan.
  • AT&T fortsätter att expandera sin kundbas med stark abonnenttillväxt.
  • Aktierna i detta företag har potential för tålmodiga investerare.

Aktierna i AT&T (NYSE: T) har stigit med mer än 9% sedan början av året och den aktuella aktiekursen ligger runt 31,40 dollar. AT&T rapporterade bättre Q1-resultat än väntat förra veckan och enligt den tekniska analysen ligger aktierna i detta företag i en köpzon.

Grundläggande analys: AT&T fortsätter att expandera sin kundbas med stark abonnenttillväxt

AT&T rapporterade sina Q1 2021-resultat förra veckan. De totala intäkterna hade ökat med 2,6% på årsbasis till 43,9 miljarder dollar medan GAAP EPS för första kvartalet låg på 1,04 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än förväntat (+1,21 miljarder dollar) och företagets konsoliderade omsättningstillväxt låg på cirka 1% under 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AT&T fortsätter att expandera sin kundbas med stark abonnenttillväxt inom mobilitet, AT&T Fiber och HBO Max och resultatet för första kvartalet visade att detta företag går i rätt riktning.

”Vår kundtillväxt var imponerande inom mobilitet, fiber och HBO Max, och vi gör det på rätt sätt med fokus på ökad lönsamhet. Inom mobilitet lockade vi nästan 6 000 efterbetalda telefonabonnemang under kvartalet, vårt bästa nettotillägg första kvartalet på mer än tio år,” sa John Stankey, VD för AT&T.

Detta företags grundförutsättningar är inte dåliga och med ett börsvärde på 224 miljarder dollar värderas A&T rimligt i förhållande till konkurrenterna. AT&T:s skuld är ganska stor, men detta företag genererar mer än tillräckligt med kontanter för att täcka sina skulder och andra förpliktelser.

Med en stabil avkastning på 6,6% har AT&T för närvarande ett mycket bra risk/reward-förhållande och aktierna i detta företag visar potential för tålmodiga investerare. Företagets EBITDA överstiger 50 miljarder dollar och AT&T har gott om utrymme att fortsätta erbjuda utdelningshöjningar.

Teknisk analys: AT&T fortsätter att handla i en köpzon efter resultatet för första kvartalet

AT&T-aktierna fortsätter att handla i en köpzon efter resultatet för första kvartalet, och för närvarande finns det ingen risk för en björnmarknad. AT&T fortsätter att förbättra sin position på marknaden och om du letar efter höga utdelningsintäkter och god totalavkastningspotential är aktierna i detta företag inte ett dåligt val.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 30 och 28 dollar, samtidigt som 33 och 35 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 33 dollar skulle det vara en signal att köpa AT&T-aktier och nästa mål kan då ligga runt 35 dollar.

Ett lyft över 35 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för AT&T, men om priset sjunker under 30 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust