Buterin och Balaji Srinivasan donerar till Indiens hjälpfond för covid-19

Av:
apr 26, 2021
Uppdaterad: maj 27, 2022
  • Vitalik Buterin bidrog med 100 ETH och 100 MKR, värda mer än 432 000 pund.
  • Balaji Srinivasan donerade 36 010 pund i ETH med ett löfte om att ge ytterligare 71 980 pund.
  • Dontioner kan skänkas genom ERC-20-tokens, ETH, BTC, TRX och DOGE.

Ethereums medgrundare, Vitalik Buterin och Balaji Srinivasan, Coinbases tidigare CTO och styrelsepartner vid Andreessen Horowitz, har gjort massiva donationer till Indiens hjälpfond för covid-19 efter att den andra vågen av pandemin drabbade landet. Sandeep Nailwal, den indiska teknikentreprenören bakom Polygon-nätverket, skapade fonden och bad den globala krypto-communityn att hjälpa Indien.

Han tillhandahöll en Gnosis Safe multisig-adress så att vem som helst kan lämna sina bidrag i ERC-20-tokens eller ETH. Nailwal uppmanade sedan människor att kontakta honom om de behöver mer information eller hjälp.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter Nailwals tweetström donerade Srinivasan 36 010 £ i ETH och uppmanade andra ledande branschaktörer att göra detsamma. Som svar överförde Buterin 100 ETH och 100 MKR till adressen. Hans donation var värt mer än 432 100 £.

Bekämpa COVID-19 på kryptovägen

Efter Buterins generösa bidrag lovade Srinivasan att han skulle bidra med upp till 71 980 dollar ytterligare i satser om 36 dollar för varje retweet av hans vädjan om att människor ska gå samman och stödja Indien. Naliwal tackade Srinivasan för hans obevekliga insatser förkampanjen och uppgav att han försöker utvidga fondens räckvidd till att omfatta andra kryptovalutor. Han tillhandahöll sedan ytterligare adresser för kryptoentusiaster att bidra via Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) och Tron (TRX).

Men i Nailwals väl orkestrerade krig mot covid-19 finns en betydande utmaning. Den indiska regeringen planerar att införa regler som förbjuder privata kryptovalutor. Därför är det fortfarande oklart om regeringen kommer att acceptera bidragen, trots de insatser som gjorts.

Indien registrerade 349 691 nya covid-19-fall igår. Enligt uppgift är detta det högsta antalet nya fall som ett enda land hittills har registrerat under ett dygn. Landet registrerade också 2 767 dödsfall igår, också det högsta som ett land har registrerat sedan pandemin började.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money