Prognos för råoljepriset inför OPEC:s ministermöte

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on apr 26, 2021
  • Råolja förblir intervallbunden under den femte sessionen i rad.
  • Det ökande antalet covid-19-fall och OPEC:s gemensamma ministermöte kommer att påverka priserna framöver.
  • För två veckor sedan höjde OPEC sin prognos för den globala efterfrågan på olja.

Råoljepriset har varit intervallbundet för den femte sessionen i rad. Det rektangulära mönstret är marknadens reaktion på den pågående optimismen för global ekonomisk återhämtning och pessimismen kring det ökande antalet covid-19-fall. Idag föll WTI-terminerna med 1,06% till 61,45 dollar. Samtidigt sjönk Brent-terminerna med 0,58% till 65,04 dollar.

Råoljepriset

OPEC:s ministermöte

Råoljepriset inväntar nu signaler från JMMC:s (Joint Ministerial Monitoring Committee) möte den 28 april. Ministermötet för OPEC och länder utanför OPEC kommer också att äga rum samma dag. Som förberedelse för de två evenemangen höll JTC (Joint Technical Committee) ett virtuellt möte idag för att granska de aktuella förhållandena på oljemarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under öppnandet av mötet konstaterade OPEC:s generalsekreterare, Mohammad Barkindo, att ”det finns positiva signaler om den globala ekonomin och framtidsutsikterna för vår bransch.” Han påpekade dock att de oljeproducerande länderna har en avgörande roll att spela för att återuppliva oljeindustrin och den globala ekonomin.

För två veckor sedan höjde OPEC sin prognos för den globala efterfrågan på olja. Enligt koalitionen kommer efterfrågan att öka med 6,6%, vilket motsvarar 5,95 miljoner bpd. För alla som vill handla olja kommer fokus att ligga på JMMC:s prognoser, eftersom länder som Indien och Japan fortsätter att kämpa med ett ökande antal covid-19-fall.

Råoljepriset: Tekniska utsikter

Råoljepriset ligger inom ett rektangulärt mönster vars övre och nedre gräns finns vid 62,50 respektive 60,58 dollar. Idag sjönk WTI-terminerna med 1,06% till 61,45 dollar. En intervallbunden handel har pågått i fem sessioner i rad nu. På 2-timmarsdiagramet handlas det under de 25- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena.

Enligt min mening kommer råoljepriset att ligga kvar inom sitt nuvarande intervall under de kommande sessionerna. När det träffar 62 kommer det att uppleva ett visst motstånd och sakna tillräckligt momentum för att nå 62,50. Nedtill kommer 60,58 att förbli en viktig stödnivå. Ett brott under 60 dollar kommer dock att se björnarna sikta in sig mot 59 dollar.

Råoljepriset
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust