Bitcoin återhämtar sig från förra veckans fall, men ett kraftigt motstånd ligger nu i vägen

By: Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov är verkställande direktör för den internationella kryptobörsen CEX.IO. Han har en examen från Executive MBA-programmet vid University… read more.
on apr 28, 2021
  • Bitcoin föll drastiskt i pris för ungefär en vecka sedan, från 55 500 till 47 500 dollar.
  • Sedan dess har myntet handlats i sidled innan det påbörjade en stark återhämtning för två dagar sedan.
  • Sedan dess har det dock hållits nere av ett starkt motstånd vid 55 000 dollar.

Bitcoin fortsätter att handlas i sidled, men på en lägre nivå än för två dagar sedan, den 26 april. Dessförinnan stod myntet för en stark comeback som förde upp priset från den lägsta punkten på månader till cirka 55 000 dollar.

Bitcoin återhämtar sig efter den senaste kraschen

Kraschen var inte den första som Bitcoin upplevt de senaste veckorna. Tidigare tappade myntet i värde på grund av Turkiets beslut att förbjuda kryptovalutor som betalningsmetod – ett förbud som förväntas träda i kraft om två dagar. I samband med den nyheten sjönk BTC till cirka 55 000 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därefter kom rapporterna om att den nya amerikanska presidenten, Joe Biden, planerar att höja kapitalvinstskatten för de rikaste amerikanerna till 43,4%, vilket ledde till ytterligare ett kraftigt fall för BTC-priset.

På plussidan finns det flera signaler om att krypto blir allt mer mainstream, som att Coinbase börsnoterats och att PayPal lanserar nya kryptofunktioner som möjliggör användning av krypto för shopping och mer.

Vad hände med BTC-priset?

Enligt CEX.IO-data sjönk BTC till 47 500 dollar den 23 april, bara för att återhämta sig något till 50 000. BTC handlades sedan i sidled nära denna nivå fram till kvällen den 25 april, när priset kraschade till 47 000 dollar och sedan gjorde en comeback till 54 000 dollar den 26 april.


Ingen kan säga med säkerhet vilken riktning myntet kommer att ta nu, men det förväntas att BTC kommer att passera minst 80 000 dollar i slutet av andra kvartalet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust