Infineon Technologies Q2-nettovinst steg tack vare stark efterfrågan

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 4, 2021
  • Infineon Technologies rapporterade en ökning av nettovinsten och intäkterna under andra kvartalet.
  • Den tyska chiptillverkaren höjde sin prognos för hela räkenskapsåret.
  • Infineons aktier föll med cirka 1,5% under dagens förhandel.

Infineon Technologies AG (ETR: IFX) rapporterade idag att nettovinsten och intäkterna ökade under andra kvartalet och höjde sin prognos för hela räkenskapsåret. Företaget förklarade sin starka prestation med en robust efterfrågan på halvledare.

Infineon AG:s aktier tankade med 1,5% under förhandeln idag och förlorade sedan ytterligare 4% sedan marknaden öppnat. Aktien byter nu ut händer för 27,87 pund per aktie, vilket nästan matchar det pris per aktie som året inleddes på. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Infineon rapporterar 2,34 miljarder pund i intäkter

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Infineon meddelade att deras nettovinst under de tre månaderna som avslutades den 31 mars landade på 175,63 miljoner pund. Under motsvarande kvartal föregående år begränsades nettovinsten till lägre 154 miljoner pund.

Chiptillverkaren genererade 2,34 miljarder pund i intäkter under det senaste kvartalet, jämfört med föregående års Q2 på 1,72 miljarder pund. Segmentresultatet steg däremot från 237,05 miljoner pund till 406,62 miljoner pund under andra kvartalet. Den justerade EBIT-marginalen uppgick till 17,4% under andra kvartalet – en ökning från 13,8% jämfört med föregående år.

För det tredje kvartalet förutspår Infineon nu upp till 2,51 miljarder pund i omsättning och en justerad EBIT-marginal på strax under 18%. Det tyska företaget förväntar sig cirka 9,52 miljarder pund i intäkter för helåret och även här en justerad EBIT-marginal på 18%.

VD Reinhards kommentarer på CNBC:s “Squawk Box”

VD Reinhard Ploss kommenterade efterfrågan på halvledarmarknaden på CNBC:s “Squawk Box”:

”Jag minns att vi i början av seklet, under mobiltelefonboomen, hade en liknande situation. Men den nuvarande situationen där alla vertikaler blomstrar har jag aldrig upplevt förut. Dessutom är effekten från fordonsindustrin på halvledarindustrin ny för mig.”

I separata nyheter från Europa meddelade det brittiska konsumentfinansföretaget Provident Financial plc att de kommer att stänga sin ”dörr till dörr-utlåningsverksamhet” som de bedrivit i 141 år.

Infineon AG presterade positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 50%. I skrivande stund värderas företaget till 36,42 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 109,09.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust