Köp Dogecoin med eToro: Handelsplattformen börjar stödja DOGE

By: Charlie Hancox
Charlie Hancox
Vid sidan av sin passion för handel har han representerat Storbritannien genom att vinna nationella mästerskap som vattenpolospelare och… read more.
on maj 4, 2021
  • Igår började eToro stödja Dogecoin.
  • Myntet nådde en ny rekordnivå på över 0,41 dollar.
  • Kryptovalutan utvecklades som ett skämt, men dess tillväxt är ingenting att skratta åt.

Det har rått någon brist på DOGE-relaterade nyheter de senaste veckorna. Så sent som förra veckan, efter att Teslas VD Elon Musk twittrat om kryptovalutan igen, så steg priset på Dogecoin. I kölvattnet av den senaste framgången har många investerare ställt samma fråga: Hur köper jag Dogecoin-aktier?

Nu har en av Europas mest populära handelsplattformar, eToro, börjat stödja Dogecoin. Som ett resultat har myntet rusat upp till en ny rekordnivå på 0,41 dollar och visar inga tecken på att sakta ner. Kan Dogecoin verkligen vara nästa Bitcoin eller Ethereum?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Så med tanke på hypen kring Dogecoin tänkte vi att det skulle vara till hjälp att erbjuda en kort guide som förklarar hur man köper Dogecoin med eToro. Om du vill investera i Dogecoin-aktier är det här sidan för dig.

Hur man köper Dogecoin med eToro

Innan vi börjar vår enkla steg för steg-guide om hur du köper DOGE med eToro, låt oss snabbt klarlägga något. De senaste dagarna har några av de mest populära söktermerna på nätet varit ”Var man kan köpa Dogecoin-aktier?”, ”Hur man investerar i Dogecoin-aktier?” och ”Var är de bästa ställena att köpa Dogecoin-aktier?” Innan du investerar i DOGE måste du vara på det klara med en sak: Dogecoin är en kryptovaluta, inte en aktie.

Nu när vi har förklarat det, låt oss övergå till att förklara hur man köper DOGE med eToro.

Steg 1. Registrera dig hos eToro

Som en av Europas främsta handelsplattformar har eToro etablerat ett rykte som en av de bästa online-mäklarna på marknaden. Det användarvänliga gränssnittet och det breda urvalet av investerbara tillgångar har gjort det till en favorit inom vårt team av finansanalytiker. Om du vill köpa Dogecoin med eToro så har du nu din chans.

Registrera dig här>

Steg 2. Sätt in pengar på ditt konto

Du kan sätta in medel på ditt eToro-konto i form av fiatpengar som GBP. Välj helt enkelt din finansieringskälla, bestäm hur mycket du vill sätta in och slutför transaktionen. Det är ett stort plus att eToro inte debiterar sina användare en insättningsavgift.

Steg 3. Köp DOGE

Nu när ditt konto är skapat och pengar insatta så är du redo att köpa DOGE. För att göra detta, hitta helt enkelt lämpligt valutapar på börsen. Så, om du använder GBP, leta efter DOGE/GBP-paret.

Ange hur mycket DOGE du vill köpa och slutför transaktionen. Du är nu ägare till Elon Musks favoritkryptovaluta, Dogecoin.

Om du vill köpa Dogecoin men saknar den grundläggande kunskap som behövs för att fatta välgrundade investeringsbeslut, kolla in vår nybörjarguide för att köpa Dogecoin. Dessutom, om du känner att du behöver mer grundläggande kryptokunskaper innan du investerar i Dogecoin – vänd dig till vår gratis kryptokurs för nybörjare för att komma igång.

Vad är Dogecoin?

Dogecoin – även känt som DOGE – är en alltmer populär kryptovaluta som baserats på ett berömdt internetmeme, Doge. Detta meme kretsar kring en Shiba Inu-hund, och det är därför den fluffiga hunden finns på Dogecoins logotyp.

Myntet utvecklades ursprungligen 2013 av ett mjukvaruutvecklingspar, Jackson Palmer och Billy Markus. Inspirationen för valutan var humor, och det var främst tänkt att vara ett skämt om den ökade populariteten för altcoins, även om den snabba tillväxten för Dogecoin inte är något att skratta åt.

Utöver dess meme-status finns det några tekniska komponenter i DOGE som ger det grundläggande värde. Det är en populär kryptovaluta för att ge dricks till innehållsskapare på nätet, och viktigare, det tar upp några av de skalbarhetsproblem som finns med Bitcoin.

Efter att ha nu etablerat sig som en välkänd altcoin, och med Musk som sin främsta cheerleader, är framtiden ljus för DOGE.

Kommer Dogecoin att stiga i pris?

I investeringsvärlden finns det inga garantier. Dessutom, med tanke på Dogecoins okonventionella natur, är det särskilt svårt att projicera dess värde med någon form av säkerhet.

Men när regeringar runt om i världen nu riktar sin uppmärksamhet mot blockchain-teknik och med en community med lojala myntinnehavare, så kan Dogecoin vara redo för ytterligare tillväxt inom en snar framtid. Om du ”hodl” Dogecoin så kan det vara början på en spännande resa.

Reaktioner i sociala medier

För mer information om DOGE och andra kryptovalutor, se till att kolla in våra senaste kryptonyheter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust