Över 500% fler kunder – Bitstamp expanderar nu till USA

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 4, 2021
  • Bitstamp riktar sig till både institutioner och privatpersoner i USA.
  • Börsen utforskar en expansion av institutionell förvaltning för att öka sitt kundengagemang i landet.
  • Bitstamp samarbetade nyligen med USA-baserade Silvergate Bank kring ett produktutbud för amerikanska kunder.

Kryptobörsen Bitstamp har avslöjat planer på att expandera till USA efter att deras amerikanska kunder ökat med 570% sedan årets början. Börsen är en av de äldsta i världen och har sett en nästan tredubbling i USA vad gäller deras tillgångar under förvaltning (AUM). Det har också registrerat en imponerande ökning med 300% för de amerikanska klientaktiviteterna och användningen av deras Bitstamp-mobilapp.

Öka kundengagemanget i landet

Företaget uppgav att de har en omfattande strategi för att engagera amerikanska kunder, som inkluderar att utforska en expansion av institutionell förvaltning, att etablera digital investeringsinfrastruktur och bygga viktiga institutionella partnerskap.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Strategin inkluderar också att anställa amerikanska talanger för att öka sitt kundengagemang i landet.

I en intervju uppgav Hunter Merghart, USA:s chef för Bitstamp, nyligen att börsen har byggt sin amerikanska kundbas ett tag nu. Men de beslutade att intensifiera ansträngningarna och det har gett utdelning.

Han sa att börsen har investerat oerhört i produkter och infrastruktur för att rikta sig till både institutioner och privatpersoner i USA.

Bitstamp anpassar sig till den nya miljön

Bitstamp säger att de gradvis anpassar sig till den nya miljön och att allt förväntas gå som planerat. Börsen meddelar också att den befintliga infrastrukturen och relationerna ligger till grund för att expansionen ska gå smidigt. Bitstamp tillade att deras plattform är utvecklad på solid hårdvara och mjukvara som matchar NASDAQ:s. Detta ger plattformen de handelshastigheter som amerikanska kunder är vana vid.

Bitstamp har tidigare samarbetat med den amerikanska banken Silvergate för att lansera ett produktutbud till amerikanska kunder. Börsen säger att de kan bearbeta över 3 miljarder dollar i transaktioner på 24 timmar utan bekymmer. Det öronmärker också medel för att expandera sin infrastruktur för att tillgodose framtida utvidgningar av kundbas och produktutbud.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust