Ripple utser högprofilerade namn till sitt ledarteam

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on maj 5, 2021
  • Gumataotao Rios var USA:s 43:e kassör och har nu utsetts till ny styrelseledamot för Ripple.
  • Ripple säger att Rios har en enorm erfarenhet från den offentliga och privata sektorn.
  • Kristina Campbell ansluter som Chief Financial Officer för att ”påskynda tillväxt och leverera värde".

Ripple har välkomnat två nya personer till sitt ledarteam. Företaget meddelade att det har utsett Kristina Campbell till sin Chief Financial Officer och Gumataotao Rios, USA: s 43:e kassör, som medlem i styrelsen. Rio tjänstgjorde under president Barack Obamas administration från 2009 till 2016.

Rio erbjuder 30 års erfarenhet

Rios har tre decennier av expertis och erfarenhet av investeringshantering och allmänna policyprocesser, skriver Ripple. Huvuddelen av hennes karriär har fokuserat på fastighetsfinansiering, urban revitalisering och ekonomisk utveckling.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under sin tid som amerikansk kassör (Treasurer of the United States) övervakade hon alla valutaproduktionsaktiviteter. Treasury hade då en årlig budget på 5 miljarder dollar och nästan 4 000 anställda. Hon låg också bakom processen att placera ett porträtt av en kvinna på amerikansk valuta. Hennes roll inom den amerikanska statskassan gav henne Hamilton Award, den högsta utmärkelsen i US Treasury.

Den andra utnämningen, Kristina Campbell, arbetade tidigare för fintech-företaget GeenDot. Ripple säger att hon kommer att ansluta till företaget för att ”påskynda tillväxt och leverera värde till aktieägarna.”

Rio har erfarenhet av både offentlig och privat sektor

Verkställande direktör för Ripple Brad Garlinghouse betonade Rios erfarenhet inom den privata och offentliga sektorn och tillade att hennes enorma erfarenhet kommer att innebära mycket för företagets fortsatta tillväxt.

Rios å sin sida förklarade att hon valde Ripple eftersom världen upplever en revolution inom digitala betalningar och finansiella lösningar.

Hon sa att företaget visar exempel på hur kryptovaluta spelar en legitim och viktig roll för att underlätta betalningar globalt.

Även om Rios erfarenhet huvudsakligen kretsat kring fiatvaluta, tror Ripple att hon kommer att spela en betydande roll för företagets expansionsmål på kryptovalutamarknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust