Virgin Money återgick till att gå med vinst under första halvåret när nedskrivningarna minskade

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Mr. Khan är universitetsutbildad inom folkhälsa men hans passion ligger inom handel. Redan i tonåren började han skriva om och handla… read more.
on maj 5, 2021
  • Virgin Money återgick till vinst under första halvåret när nedskrivningarna minskade.
  • Det brittiska företaget är försiktigt optimistiskt vad gäller deras framtida resultat.
  • Finansdirektören uppger att konsumentutgifterna nu närmar sig nivåerna före pandemin.

Virgin Money UK plc (LON: VMUK) rapporterade idag att de återgick till en vinst före skatt under räkenskapsårets första halva när nedskrivningarna minskade kraftigt. Företaget betonade också att de är försiktigt optimistiskt vad gäller deras framtida resultat.

Virgin Money UK:s aktier föll med cirka 2% under förhandeln idag och förlorade ytterligare 5% när marknaden öppnat. Aktierna byter nu händer för 193 pence per aktie, jämfört med betydligt lägre 131 pence per aktie i början av året.

Virgin Money underliggande vinst steg med mer än 100%

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Virgin Money rapporterade 72 miljoner pund i vinst före skatt för de sex månader som avslutades den 31 mars. Under motsvarande period ifjol bokförde de istället 7 miljoner pund i förlust. Kreditexponeringarna relaterade till nedskrivningar under första halvåret uppgick till 38 miljoner pund jämfört med föregående års betydligt högre 232 miljoner pund.

Det underliggande resultatet under första halvåret uppgick till 245 miljoner pund, vilket innebär en tillväxt med över 100%. Virgin Money registrerade 695 miljoner pund i totalt rörelseresultat för sexmånadersperioden. Som jämförelse uppgick dess totala rörelseresultat under första halvåret 2020 till högre 767 miljoner pund. Det brittiska företaget bokförde 168 miljoner pund i förlust före skatt för helåret 2020.

Holdingbolaget CET 1 (kärnprimärkapital 1) uppgick till 13,4% den 30 september. I slutet av första halvåret låg deras CET 1-tal på 14,4%. Virgin Money räknar med att nettoräntemarginalen kommer att förbli cirka 1,60% i år.

CFO Clifford Abrahams kommentarer på CNBC:s ”Squawk Box”

I en kommentar om den ekonomiska uppdateringen på CNBC:s “Squawk Box” sa Virgin Moneys CFO Clifford Abrahams att:

”Vi växer på insättningssidan, på kontosidan. På senare tid har vi sett en stor ökning av konsumentutgifterna. Under den sista veckan i april ökade utgifterna på våra kreditkort hos en stor kreditkortsutgivare med 25% på veckobasis. Vi ser nu de totala konsumentutgifterna närma sig nivåerna strax före pandemin, vilket representerar en ganska stark återhämtning.”

I skrivande stund värderas Virgin Money UK till 2,74 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust