Bitcoin återvänder till motståndet vid 58 000 dollar efter ett kort dopp

By: Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov
Konstantin Anissimov är verkställande direktör för den internationella kryptobörsen CEX.IO. Han har en examen från Executive MBA-programmet vid University of Cambridge.… read more.
on maj 6, 2021
  • Efter fallet i april har BTC kämpat mot motståndet vid 58 000 dollar fram till måndag denna vecka.
  • På måndagen började priset sjunka igen och föll till 53 000 dollar per mynt.
  • Men igår tog priset sats igen och steg tillbaka till 58 000 dollar.

Bitcoin-priset återhämtade sig till motståndet vid 58 000, sjönk till 53 000 och återhämtade sig sedan till 58 000 dollar igen – och allt detta på bara en vecka. Myntet verkar vara fast beslutet att bryta motståndet och det finns flera positiva katalysatorer som skapar momentum.

Antagandet av Bitcoin kommer att öka drastiskt

Flera nyheter de senaste dagarna har gjort Bitcoins snabba prisåterhämtning lätt att förstå. Till exempel avslöjade NYDIG att de arbetar för att erbjuda BTC-handel till hundratals amerikanska banker innan årets slut. Tydligen har bankerna märkt vilka enorma summor som strömmar till kryptobörsen Coinbase just nu och vill också få en bit av kakan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därtill letade sig både BTC och ETH nyligen till Wall Street via S&P Global-indexen, vilket också kommer se en prisreaktion för Bitcoin. Slutligen har BTC-prisökningar inspirerat många asiatiska företag att påskynda övergången till BTC.

Bitcoin volatilitet är fortsatt stark

Enligt CEX.IO-data har BTC under de senaste sju dagarna stigit från 53 634 till till 58 845 dollar som högst, men det hastiga brottet över motståndet vid 58 000 dollar körde fast och skickade myntet ner till 53 000 dollar..

Igår återhämtade sig BTC till nästan 58 000 dollar i sin jakt på att nå den förväntade höjden på 80 000 dollar per mynt i slutet av detta kvartal. Även om det fortfarande finns tid kvar är BTC fortfarande långt ifrån sitt mål.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust