Nexts kvartalsförsäljning minskade betydligt mindre än väntat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 6, 2021
  • Next plc rapporterade att kvartalsförsäljningen minskade med 1,5%, jämfört med förväntade 10%.
  • Återförsäljaren höjde sin prognos för helårsresultat före skatt till 740 miljoner pund.
  • Nexts aktier steg med mer än 1% när marknaden öppnade idag.

Nästa plc (LON: NXT) meddelade idag att deras resultat visade motståndskraft det senaste kvartalet, vilket ledde till att de återigen höjde sin helårsprognos.

Nexts aktier öppnade på 82,06 pund per aktie på aktiemarknaden idag och handlas för närvarande för 83,12 pund. Som jämförelse inledde det Leicester-baserade företaget året på betydligt lägre 69,12 pund per aktie. Här är allt du behöver veta om varför priserna stiger och faller på aktiemarknaden.

Nästa plc förutspår nu 740 miljoner pund i resultat före skatt i år

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Fullprisförsäljningen föll med 1,5% under de tretton veckor som ledde fram till den 1 maj jämfört med motsvarande period 2019. I sin tidigare prognos hade återförsäljaren förväntat sig en mer drastiskt försäljningsminskning med 10%.

Next plc förutspår nu att resultatet före skatt kommer att uppgå till ungefär 740 miljoner pund i år, jämfört med den tidigare prognosen på 720 miljoner pund. Det brittiska företaget uttryckte förtroende för att dess digitala försäljning sannolikt kommer att öka med 24% under 2021 jämfört med för två år sedan. Även om detaljhandeln kommer att förbli 20% lägre jämfört med 2019, kommer den totala helårsförsäljningen fortfarande att öka med 3%.

Under de senaste tretton veckorna såg klädföretaget en 65-procentig ökning av den totala onlineförsäljningen eftersom covid-19-restriktionerna fortsatte att driva e-handeln. Detaljhandeln i Storbritannien och Irland ökade med 76% under perioden då butikerna förblev stängda för allmänheten under de första tio veckorna.

I separata nyheter från Storbritannien meddelade Superdry att det återgick till resultattillväxt under fjärde kvartalet.

UBS höjde sitt prismål för Next plc till 8 300 pence

Jämfört med 2019 uppgick försäljningstillväxten de senaste tre veckorna till 19%. Efter kvartalsresultatet tillkännagav UBS ett prismål på 8 300 pence för Next plc, jämfört med deras tidigare mål på 8 200 pence. Peel Hunt-analytiker kommenterade också den ekonomiska uppdateringen och sa:

”Vi anser att det finns en betydande återgång till normalitet, eftersom lockdown-åtgärderna lättar. Next är fortfarande en av de mest relevanta brittiska plattformarna, helt inriktad på konsumentåterhämtning.”

Tidigare denna månad meddelade Next plc att resultatet för helåret före skatt föll till 342 miljoner pund. Next plc presterade blygsamt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på cirka 2,5%. I skrivande stund värderas företaget till 11,06 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 37,48.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust