PayPals VD hyllar krypto efter att ha överträffat förväntningarna med Q1-resultatet

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on maj 7, 2021
  • Paypals vinst per aktie under Q1 på 0,88 pund överträffade Refinitivs prognos på 0,73 pund.
  • Enligt VD Dan Schulman har företaget sett en enorm tillväxt sedan de välkomnade krypto.
  • PayPal utreder enligt uppgift möjligheten att lansera en stablecoin.

Dan Schulman, VD för betalningsjätten PayPal, lovordar kryptovalutor efter företagets exemplariska resultat under första kvartalet i år. CNBC skrev om detta den 6 maj, med hänvisning till en rapport där Schulman konstaterade att PayPals kryptotransaktioner bidrog till ett högre resultat än väntat för företaget. Enligt uppgift ökade företagets nettovinst under första kvartalet till 0,78 miljarder pund från blott 60,37 miljoner pund under första kvartalet 2021.

Enligt rapporten låg PayPals vinst per aktie på 0,88 pund, vilket överträffade Refinitivs prognos på 0,73 pund. Företagets intäkter på 4,34 miljarder pund överträffade också Refinitivs förväntningar på 4,24 miljarder pund. Dessutom nådde PayPals totala betalningsvolym 205,27 miljarder pund och slog FactSet-konsensus på 190,44 miljarder pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utöver detta lockade PayPal 14,5 miljoner nya aktiva användare under det senaste året för att nå en total användarbas på 392 miljoner. Företagets intäkter ökade också med 31% jämfört med samma period året innan på grund av covid-19-pandemin, vilket orsakade en ökning av onlineshoppen.

Schulman tror dock att största delen av tillväxten kommit efter att de införde krypto på sin plattform. Han avslöjade att hälften av kryptoanvändarna som använder PayPal öppnar sin app dagligen, vilket talar för att krypto uppmuntrar till ökat engagemang i applikationen.

Allt större på den amerikanska kryptoscenen

Trots att de debuterade på kryptoscenen så sent som för sex månader sedan så blir PayPal snabbt en stor kryptoaktör i USA. Företaget utnyttjar sitt nätverk av återförsäljare, som består av 26 miljoner handlare, för att konkurrera med ledande kryptoföretag i USA som Coinbase. Därtill introducerar PayPal nya funktioner i snabb takt som gör handeln med krypto sömlös.

Enligt uppgift försöker företaget att lansera en ny generations digital plånbok under tredje kvartalet 2021. Enligt Schulman kommer plånboken att fungera som en skräddarsydd applikation, som kommer att erbjuda kryptoanvändare personlig shopping, finansiella tjänster och betalningsupplevelser.

Den här nyheten kommer efter att personer som är bekanta med PayPals interna verksamhet avslöjat att företaget överväger att lansera en stablecoin. Enligt källorna har PayPal fört samtal med några av de ledande stablecoin-utvecklarna, bl.a. Ava Labs. I en kommentar till sa en PayPal-talesman att företaget aktivt undersöker potentialen för digitala valutor, digitala finansiella tjänster och hur de kan bidra till att förbättra digital handel som en pålitlig partner i branschen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust