Centraliserade börsers ETH-saldon minskar snabbt

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on maj 12, 2021
  • Ethereum-utbudet på centraliserade börser minskar snabbt och ligger för närvarande på 13,3 miljoner ETH.
  • Detta belopp är det lägsta som CEX:er har sett under de senaste två åren.
  • Anledningen är troligtvis stigande ETH-priser, liksom dess användning i DeFi.

Utbudet av Ethereum (ETH) minskar snabbt på centraliserade kryptovalutabörser enligt färsk data från analysleverantören Glassnode. Glassnode-data indikerar att mängden Ethereum som finns tillgänglig på börserna är den lägsta de senaste två åren.

För närvarande finns endast cirka 13,3 miljoner ETH kvar på CEX:er, vilket innebär att de innehar cirka 52,4 miljarder dollar i Ethereum, eller cirka 11,5% av Ethereums hela utbud.

Varför sjunker Ethereums utbud på börserna?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Att utbudet minskar är mest troligt en konsekvens av utvecklingen de senaste nio månaderna. Under den perioden förlorade de centraliserade börserna cirka 30% av sina Ether-tillgångar, strax efter att de nådde en topp i september 2020 på 19 miljoner ETH.

Detta anses dock inte vara en negativ utveckling. Faktum är att ju mindre ETH som finns på börser, desto mer hausse anses marknaden vara, vilket indikerar att det finns stor efterfrågan och att användare tenderar att hålla sina mynt. I huvudsak låser investerare sina medel i säkra lagringslösningar och väljer att undvika handel, vilket innebär att de förväntar sig att myntets pris kommer att skjuta i höjden.

Naturligtvis har också en hel del Ether hamnat i DeFi-protokoll i syfte att staka, tjäna avkastning, utlåning och andra tjänster som DeFi har att erbjuda.

Dessutom rapporterade Glassnode också att det har skett en viss minskning av exponeringen för BTC till förmån för ETH. Det bör också noteras att Ethereums on-chain-aktivitet har ökat en hel del den senaste månaden, vilket också är den period då Ether såg extremt hausseartad prestanda.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust