SpaceX tar DOGE som betalning för GEC:s DOGE-1-uppdrag till månen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 12, 2021
  • Uppdraget planeras för Q1 2022 och kommer att skicka en 40 kg CubeSat till månen.
  • Enligt GEC:s VD, har GEC och SpaceX utnämnt DOGE till sin rymdvaluta.
  • Tom Ochinero från SpaceX hävdar att detta uppdrag kommer att lägga grunden för interplanetär handel.

SpaceX accepterar nu Dogecoin (DOGE) som betalning för att starta ett månuppdrag. Ett pressmeddelande avslöjade den här nyheten den 9 maj och noterade att Geometric Energy Corporation (GEC) har betalat SpaceX för att lansera sitt DOGE-1-uppdrag till månen i DOGE. Den här affären blev den allra första kommersiella flygningen till månen som betalades fullt ut i den Shiba Inu-inspirerade kryptovalutan. Företagen avslöjade dock inte detaljerna för transaktionerna.

Enligt pressmeddelandet innebär DOGE-1 Mission to the Moon att Geometric Space Corporations (GSC) uppdragsledning går ihop med SpaceX för att skicka en 40 kg CubeSat ombord på en Falcon 9-raket till månen. Uppdraget planeras för Q1 2022.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Pressmeddelandet konstaterade också att GEC kommer att samarbeta med POINTBLANK LLC för att utveckla programvara och hårdvara för det kommande uppdraget. Detta samarbete gör det möjligt att lägga till extra nyttolast för att inkludera digital konst i form av rymdplattor, som kommer att utfärdas av GeometricLabs Corporation och Geometric Gaming Corporation.

DOGE fortsätter att skjuta upp

DOGE har visat sig vara en snabb, pålitlig och säker kryptovaluta som fungerar där traditionella banker inte kan. Muntet har nu också cementerat sin position som kontoenhet för alla framtida månaffärer mellan SpaceX och Geometric Energy Corporation.

I en kommentar sa Geometric Energy VD, Samuel Reid, att:

Efter att ha officiellt handlat med DOGE för en affär av denna omfattning har Geometric Energy Corporation och SpaceX stärkt DOGE som en kontoenhet för månverksamhet inom rymdsektorn.

Vice president för kommersiell försäljning på SpaceX, Tom Ochinero, sa att detta uppdrag kommer att hjälpa till att illustrera applikationerna för kryptovalutor bortom jorden, eftersom det kommer att lägga grunden för interplanetär handel.

Den här nyheten kommer samtidigt som DOGE fortsätter att gå starkt trots den baisseartade trenden på kryptomarknaden idag. I skrivande stund handlas myntet till 0,365 pund efter att ha vunnit 0,51% under det senaste dygnet och 6,38% under de senaste sju dagarna. DOGE har en börsvärde på 47 276 521 516 pund, vilket gör det till den fjärde största kryptovalutan sett till marknadsvärde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust