Vad är Student Coin och bör du investera i det?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… read more.
on maj 13, 2021
  • Student Coin är en plattform som ger dig möjlighet att designa, skapa och hantera NFT:er och DeFi-tokens.
  • Tanken är att ge studenter möjlighet att utfärda egna individuella tokens som kan köpas som investeringar.
  • Launchpad-insamlingen för projektet samlade över 28 miljoner dollar.

Student Coin är den första kryptoplattformen som låter användare designa, skapa och hantera personliga NFT:er och DeFi-tokens.

Den 11 maj noterades Student Coin (STC) på KuCoin, med ett totalt utbud på 10 miljarder STC och ett marknadsvärde på 132,6 miljoner dollar. Det mest intressanta med projektet är att det stöder över 500 universitet i fler än 30 länder.

Analys av Student Coin

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tokenisering har visat sig vara extremt lönsamt för företag, nystartade företag, universitet och individer, eftersom det ger dem möjlighet till obegränsad crowdfunding.

Detta görs möjligt via det ekosystem som byggts av Student Coin med STC Terminal och STC Exchange som kärnplattformar. Med STC-terminalen kan du skapa en personlig token, startup-token eller decentraliserad lånetoken. När den har skapats kan du handla den, använda den för crowdfunding och enkelt hantera dina verktyg i STC Exchange.

Denna tokenisering drivs av STC-token, där alla har möjlighet att staka STC och tjäna utdelning från STC Exchange och STC Terminal-avgifter.

Ska du köpa Student Coin nu?

Om man tittar på det aktuella priset på Student Coin så ligger det på 0,03642 dollar. STC handlade däremot för 0,01693 dollar för bara två månader sedan. Det motsvarar en värdeökning med cirka 115% på bara två månader. Det låga priset på Student Coin i kombination med dess användningsområden gör att STC-priset förväntas stiga över tiden.

Med NFT:ernas ökande popularitet finns det många människor som är intresserade av att skapa mynt, och vi kan se potentialen i detta projekt och det faktum att när populariteten för blockchain-tekniken ökar så kommer även dess användningsområden och värde att öka. Faktum är att bara igår så steg Student Coin-priset med mer än 21%.

Om du märker att STC sjunker till under 0,03 dollar är det absolut dags att sälja eftersom priset misslyckades med att hålla vid en stödnivå. Student Coins momentum gynnar dock tjurarna så vi kan rimligen förvänta oss att STC snarare testar 0,040 dollar inom kort.

Avslutande tankar

Student Coin (STC) är definitivt ett koncept som har potential att locka många, särskilt om det lyckas erbjuda en smidig process för att skapa tokens och göra det lika enkelt som att öppna en profil i sociala medier.

Vi kan förvänta oss att många unga människor kommer att kunna skapa något riktigt unikt, och när plattformen blir populärare vid fler universitet har projektet potential att skjuta upp i värde. Kan Student Coin nå 1 dollar en dag? Man kan alltid drömma och märkligare saker har skett i kryptovalutauniversumet.

Det är givetvis svårt att argumentera för att STC ska nå 1 dollar så tidigt i dess existens. Vi föreslår nuvarande Student Coin-investerare att överväga att kassera ut en del av sina vinster vid 0,04 dollar och sedan hålla resten tills vi ser tecken på att tjurrallyt tar slut.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust