Ethereums Vitalik Buterin donerar över 1 miljard dollar till välgörenhet

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on maj 14, 2021
  • Ethereums medgrundare och frontfigur, Vitalik Buterin, gjorde nyligen en rad massiva donationer.
  • Han använde kryptovalutor som ELON, SHIB och AKITA för att skänka bort över 1 miljard dollar.
  • Den största donationen på 1,2 miljarder dollar gick till India Covid Relief Fund.

Vitalik Buterin är känd för många saker. Han är medgrundare av Ethereum, en utvecklare, en innovatör. Sedan en tid tillbaka kan han också titulera sig världens yngsta kryptomillionär. Men han väljer inte att gömma sina pengar, utan att dela dem med människor i nöd.

Faktum är att han donerat över 1 miljard dollar i kryptovalutor till ett antal välgörenhetsorganisationer, varav den största gick till India Covid Relief Fund.

DOGE-kloner får exponering genom donationer

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Buterin gjorde donationerna i stora mängder DOGE-inspirerade meme-tokens som han fått av skaparna av tre olika projekt – Dogelon (ELON), Shiba Inu Coin (SHIB) och Akita Inu (AKITA). De tre kryptorna med hundtema har exploderat i värde den senaste tiden som en del av DOGE-rallyt de senaste månaderna.

Även om DOGE tekniskt sett inte har ett tak för hur många mynt som kan brytas, så är tokenutbudety ändå begränsat i jämförelse med dessa härmapor. Till exempel donerade Buterin 50 biljoner SHIB-tokens för två dagar sedan, den 12 maj, som är värda 1,2 miljarder dollar till India Covid Relief Fund. Fonden skapades av Sandeep Nailwal, den indiska teknikentreprenören, medgrundare och COO för ett annat projekt, Polygon.

Innan dess donerade Buterin 600 000 dollar i ETH och MKR till samma fond. Vad gäller Nailwal tackade han omedelbart Buterin för sin SHIB-donation, och han försäkrade SHIB-communityn att medlen kommer att spenderas på ett ansvarsfullt sätt. Han påpekade särskilt att fonden inte kommer att göra något med SHIB-mynten som kan skada communityn.

Slutligen skickade Buterin ytterligare 441 miljoner dollar i AKITA till Gitcoin – en bounties-plattform med öppen källkod som baseras på Ethereum-nätverket, samt ett antal ”mindre” donationer, varav de flesta bestod av krypto till ett värde av några miljoner dollar. Några av dessa inkluderade GiveWall, Methuselah Foundation och Machine Intelligence Research Institute.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust