Tre viktiga punkter i Airbnbs resultatrapport för Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 14, 2021
  • Airbnb rapporterade en större förlust än väntat under första kvartalet.
  • Semesteruthyrningsföretaget överträffade prognoserna för intäkter och bruttobokningar.
  • Airbnb gav inte en framtidsprognos på grund av osäkerheten krig covid-19.

Airbnb Inc. (NASDAQ: ABNB) rapporterade en större förlust än väntat under första kvartalet. Företaget överträffade dock prognoserna för intäkter och bruttobokningar. Airbnbs aktier föll med cirka 0,75% under gårdagens efterhandel. Det amerikanska företaget börsnoterades i december ifjol med ett pris per aktie på 99,10 pund.

1. Ekonomisk utveckling

Airbnb genererade 631,23 miljoner pund i intäkter under första kvartalet, jämfört med 599,21 miljoner pund under fjolårets Q1. Semesteruthyrningsföretaget rapporterade 850 miljoner pund i förlust under det senaste kvartalet, vilket motsvarar 1,39 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året registrerade de 242,39 miljoner pund i förlust, eller 93 pence per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Deras justerade EBITDA-förlust, tillade det San Francisco-baserade företaget, uppgick till 41,70 miljoner pund, vilket var en minskning från 237,69 miljoner pund under första kvartalet föregående år. FactSet-konsensus för förlust och intäkt under första kvartalet uppgick till 75 pence per aktie och 510,82 miljoner pund.

Airbnb värderade sina bruttobokningar till 7,33 miljarder pund under första kvartalet jämfört med fjolårets Q1 på 4,84 miljarder pund. Analytiker hade å sin sida förväntat sig en lägre bruttobokning på 5,60 miljarder pund.

2. Prognos för framtiden

Airbnb avstod från att ge sin prognos för framtiden igår på grund av den pågående covid-19 osäkerheten. Det Nasdaq-noterade företaget uttryckte emellertid förtroende för att resandet och turismen kommer att fortsätta att återhämta sig under de kommande månaderna, vilket resulterar i en betydande årlig tillväxt för bokningar och intäkter.

Analytiker förutspår 704,46 miljoner pund i intäkter, 6,61 miljarder bruttobokningar och 46,26 pence i förlust per aktie under andra kvartalet. Airbnbs rapport kom en vecka efter att Expedia publicerade sitt kvartalsresultat.

3. Bernie McTernans kommentarer på CNBC:s ”Closing Bell”

I en kommentar till Airbnbs intäktsrapport igår sa analytikern Bernie McTernan på CNBC:s ”Closing Bell” att:

”Med 30% fler bokningar än väntat och bättre EBITDA än väntat sker återhämtningen och den sker lönsamt. Airbnb är väl positionerade för ett bättre andra halvår. Du kan inte sätta en multipel på lönsamhet på kort sikt ännu, men de närmar sig, och vi tror att de har potential inom konsumentmarknadssektorn att vara ledande vad gäller marginaler.”

”Anledningen till att vi är så hausse på Airbnb är den organiska efterfrågan som de har på plattformen. 90% av användarna som kommer in går via obetalda kanaler. Om du tittar på Google Trends så överträffar de sina konkurrenter vad gäller mängden människor de har på sin plattform med stor marginal. Det är en mycket strategisk tillgång som ger dem prissättningskraft,”” tillade han.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust