Carnivals aktier skjuter upp när företaget återupptar sina kryssningar

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 22, 2021
  • Carnival Corp säger att tre av deras kryssningsrederier kommer att återuppta verksamhet i USA i juli.
  • Kryssningslinjerna kräver att gästerna visar bevis på vaccination innan de stiger ombord.
  • Carnival Corps aktier öppnade mer än 1% upp på aktiemarknaden igår.

I ett pressmeddelande på torsdag meddelade världens största kryssningsföretag, Carnival Corporation (NYSE: CCL), att tre av deras kryssningsrederier kommer att återuppta verksamheten i USA i juli.

Carnival Corp öppnade mer än 1% upp på aktiemarknaden igår men förlorade hela intradagsvinsten nästa timme. Aktierna handlas nu för 27,52 dollar per aktie (19,42 pund per aktie), jämfört med 20,38 dollar per aktie i början av året.

Gäster måste uppvisa bevis på vaccination

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tillkännagivandet kommer strax efter att den amerikanska kongressen lättade på restriktionerna för kryssningar i Alaska. Enligt Carnival Corp kommer deras Holland America Line, Princess Cruises och Carnival Cruise Line att segla från Seattle till Alaska senare i år.

Kryssningarna välkomnar bara gäster som är helt vaccinerade. I linje med CDC:s riktlinjer krävs bevis på att den slutliga dosen erhölls minst två veckor innan ombordstigning. För några dagar sedan meddelade Carnival att de förväntar sig att kunna segla med 20% av deras kryssningskapacitet i sommar.

Carnival skrev också i pressmeddelandet att respektive kryssningslinje kommer att meddela ytterligare detaljer om seglingarna till Alaska under de kommande veckorna. Dessa uppdateringar kommer att publiceras på rederiernas webbplatser.

VD Arnold Donalds kommentarer

I en kommentar till nyheterna sade VD Arnold Donald från Carnival Corporation att:

”Det är fantastiska nyheter för kryssning, för resenärer som är redo att åter utforska världen och för alla samhällen i Alaska som är beroende av kryssningar och har drabbats av stora svårigheter det senaste året. Vårt högsta ansvar och högsta prioritet är alltid efterlevnad, miljöskydd och hälsa, säkerhet och välbefinnande för våra gäster, människorna i de samhällen vi berör och betjänar samt vår personal ombord och på stranden. Vi är fortfarande engagerade i att återvända till verksamheten på det bästa sättet för folkhälsan och ge våra gäster en fantastisk kryssningsresa till ett exceptionellt värde.”

Carnival Corp presterade svagt på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på mer än 50% på grund av covid-19-restriktionerna. I skrivande stund har företaget, som har sitt huvudkontor i Miami, ett börsvärde på 30,53 miljarder dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust