Coinbase anställer tidigare Goldman-chef för att hantera regleringsfrågor

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay arbetade på Tata Motors med projektplanering innan han upptäckte sin passion för aktier. Idag bor han i Kanada… read more.
on maj 25, 2021
  • Coinbase har anställt en tidigare Goldman-chef som Chief Policy Officer.
  • Kryptovalutor står inför ökad regleringskontroll över hela världen.
  • Bitcoin har fallit med 40% från sin ATH efter Kinas åtgärder mot kryptohandel och -mining.

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN), företaget bakom en av världens ledanda kryptobörser, meddelade i ett blogginlägg igår att Faryar Shirzad kommer att ansluta till företaget som Chief Policy Officer.

Shirzad kommer närmast från rollen som Global Co-Head för Office of Government Affairs på Goldman Sachs. Han är också en före detta ställföreträdande nationella säkerhetsrådgivare i Vita huset.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Blogginlägget gav också fler detaljer om Shirzads roll på Coinbase:

”Som Chief Policy Officer kommer Faryar att samarbeta med lagstiftare, tillsynsmyndigheter och andra policyexperter för att förverkliga kryptos fulla potential att skapa ett mer rättvist finansiellt system tillsammans med skapandet av arbetstillfällen, BNP-tillväxt och innovation.”

Coinbase börsnoterades förra månaden via en direkt notering med en värdering på nästan 90 miljarder dollar. Aktierna har sjunkit med 40% sedan dess – i linje med i Bitcoin-prisets fall – och företaget värderas nu till cirka 47 miljarder dollar.

Kryptovalutor står inför ökad regleringskontroll över hela världen.

Bitcoin har kraschat med 40% från årets högsta nivå hittills, bl.a. efter press från kinesiska tillsynsmyndigheter. Kina avslöjade nyligen planer på att begränsa kryptovalutahandel och -mining i Kina vilket har lett till ökad volatilitet för kryptotillgångar.

Och tidigare denna månad uppgav den amerikanska centralbankens ordförande Jerome Powell att kryptovalutor utgör en risk för den finansiella stabiliteten, vilket tyder på att en utökad reglering av den allt populärare elektroniska valutan kan vänta.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money