Sir Kenny Dalglish samarbetar med NEM för att släppa NFT

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 25, 2021
  • Enligt NEM kommer Sir Dalglishs samlarföremål att finnas tillgängliga från och med juli i år.
  • Genom att skapa NFT:er vill NEM erbjuda fans en närmare relation till sina favoritfotbollsstjärnor.
  • Enligt NEM:s Mike Sotirakos ger dessa tokens idrottare en chans att dela sina berättelser direkt.

Sir Kenny Dalglish, en tidigare fotbollsspelare och tränare som anses vara en av de största fotbollsspelarna genom tiderna, har klivit ombord på NFT-tåget genom ett partnerskap med blockchainföretaget NEM. Företaget avslöjade nyheten via en tweet den 21 maj och konstaterade att Sir Dalglish kommer attt lansera sina allra första samlarobjekt på NEM. NEM tillade senare att man planerar att släppa samlarobjektet i juli 2021, så att fotbollsfans kan äga en del av sporthistorien.

Enligt tillkännagivandet kommer NFT-enheterna att drivas av NEM:s blockchain Symbol och kommer att omfatta digitala samlarobjekt. Sir Dalglish, som är en älskad legend i Liverpool FC, vann en rad troféer både som spelare och manager. Han är den enda manager som klarat att vinna både ligan och cupen med Liverpool samma år (1985).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

NEM förklarade att man försöker knyta samman fans med sportstjärnor, särskilt nu när covid-19-pandemin begränsar rörligheten och nära fysisk kontakt. Genom Symbol vill NEM störa skaparekonomin inom musik, sport och konst. Därför är detta början på en långvarig satsning som gör det möjligt för fans att köpa memorabilia, samlarföremål, digitala verk och andra unika föremål genom ett sömlöst och intuitivt gränssnitt.

Födelsen av en ny tokeniserad ekonomi

VD för NEM Software, Mike Sotirakos, kommenterade denna utveckling och sa att Symbol erbjuder idrottare en chans att dela sina berättelser direkt via nästa generations samlarplattform. Han tillade att blockchain gör det möjligt för NEM att föra skapare och konsumenter närmare varandra för att främja åtkomst och inkludering till en helt ny tokeniserad ekonomi.

Sir Dalglish sa att NFT:er erbjuder fans en möjlighet att samla unika ögonblick från sina favoritspelares karriärer. Han tillade att de också ger idrottare ett nytt sätt att belöna ivriga supportrar.

Enligt NEM är Symbol nästa steg som leder till massantagande av blockchain-teknik. Symbol möjliggör effektiv prägling av digitala tillgångar och integrerar därmed blockkedjan i människors vardag. Företaget tillade att Symbol också digitaliserar och tokeniserar värdefulla föremål för att underlätta ett rättvist utbyte av värde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust