HP och Dell rapporterar bättre kvartalsresultat än väntat

Av:
May 28, 2021
Listen
  • HP rapporterar 1,2 miljarder i nettoresultat och 15,9 miljarder dollar i intäkter under andra kvartalet.
  • Dell såg 938 miljoner i nettoresultat och 24,49 miljarder dollar i försäljning under första kvartalet.
  • Dell och HP föll med 1% respektive 6% under gårdagens efterhandel på aktiemarknaden.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

HP Inc (NYSE: HPQ) och Dell Technologies Inc (NYSE: DELL) figurerade flitigt i rubrikerna sent igår kväll när båda företagen rapporterade kvartalsresultat som överträffade Wall Streets prognoser – mycket tack vare god försäljning av bärbara datorer under covid-19-pandemin.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

HP:s ekonomiska resultat för andra kvartalet

Copy link to section

HP rapporterade 1,2 miljarder dollar (840 miljoner pund) i nettoresultat under det andra kvartalet (93 cent per aktie) jämfört med fjolårets Q2 på 800 miljoner dollar (51 cent per aktie). Datorhårdvaruföretaget genererade 15,9 miljarder dollar i intäkter under andra kvartalet jämfört med 12,5 miljarder dollar för ett år sedan.

Enligt FactSet hade experter förväntat sig 14,98 miljarder dollar i intäkter och 89 cent vinst per aktie för HP under det senaste kvartalet. HP förväntar sig nu upp till 3,50 dollar i justerad EPS för helåret.

Andra anmärkningsvärda siffror i HP:s resultatrapport inkluderar en årlig tillväxt på 27% för intäkterna från personliga system, en 72-procentig ökning av konsumentens nettoomsättning och en ökning med 28% av nettointäkterna.

HP:s aktier föll med 6% under gårdagens efterhandel för att handlas för 30,20 dollar per aktie, jämfört med betydligt lägre 24,11 dollar per aktie i början av året. Det Palo Alto-baserade företaget presterade ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på nära 20%.

Dells ekonomiska resultat för första kvartalet

Copy link to section

Dell rapporterade 938 miljoner dollar i nettovinst under sitt första kvartal, eller 1,13 dollar per aktie. På justerad basis tjänade de 2,13 dollar under första kvartalet, jämfört med föregående års Q1 på 1,34 dollar per aktie. Det amerikanska företagets försäljning uppgick till 24,49 miljarder dollar, jämfört med 21,95 miljarder dollar under motsvarande kvartal ifjol.

Enligt FactSet hade experter förväntat sig en lägre intäkt på 23,4 miljarder dollar och en justerad vinst på 1,60 dollar.

Dells PC-division genererade 13,3 miljarder dollar i försäljning under det senaste kvartalet och dess Infrastructure Solutions Group registrerade 7,9 miljarder dollar i försäljning. Försäljningen från båda segmenten överträffade analytikernas förväntningar. I relaterade nyheter rapporterade datorprogramföretaget VMware Inc också sitt kvartalsresultat igår efter klockan.

Dells aktier föll med cirka 1% under efterhandeln igår. Aktierna handlas nu för 99 dollar per aktie. Som jämförelse inleddes året med ett pris per aktie på betydligt lägre 72,50 dollar.

I skrivande stund värderas Dell till 76,14 miljarder dollar och har ett P/E-förhållande på 23,53.

USA Aktier & Fonder Industrier Nordamerika Teknologi Världen