Vilka är de bästa kryptovalutorna att investera i inom spelbranschen?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… read more.
on jun 1, 2021
  • Intäkterna 2020 från den globala PC-spelmarknaden uppskattades till nästan 37 miljarder dollar.
  • Decentraland har ett marknadsvärde på över 1,2 miljarder dollar.
  • Enjin Coin har ett börsvärde på 1,3 miljarder dollar.

PC-spelmarknaden uppskattades till nästan 37 miljarder dollar år 2020. Det är med andra ord inte konstigt att så många kryptovalutaprojekt har försökt förnya TV-spelindustrin med blockchain-teknik. Den stora frågan för många spel är att de är centraliserade. Någon dag i framtiden stängs servrarna för ett specifikt spel du älskar och dina föremål i spelet kommer att vara borta för alltid.

Det finns dock projekt som försöker ändra på det och ge spelaren äganderätten över sina digitala föremål, till exempel Decentraland MANA/USD och Enjin Coin ENJ/USD.

Ska du investera i Decentraland?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Decentraland är en virtual reality-plattform som drivs av Ethereum blockchain och låter användare skapa, uppleva och tjäna pengar på innehåll samt applikationer genom handel med tomter som de senare kan bygga på.

Decentraland handlas för 0,79 dollar i skrivande stund. För en månad sedan låg värdet på 1,48 dollar medan det handlades för 1,02 dollar i mars. De senaste månaderna har helt tydligt varit spännande för kryptovalutan.

Men om vi blickar ännu längre tillbaks i tiden så ser vi att Decentraland handlades för 0,23 dollar i slutet av februari. Med andra ord har Decentraland-investerare som har hållit sina mynt sedan i februari ändå sett en vinst på drygt 240% trots den senaste tidens turbulens.

Det betyder att du bör investera i Decentraland om du har chansen runt 0,80 dollar, eftersom kryptovalutan redan visad att den har potential att enkelt stiga över 1,20 dollar. Men om du ser att den faller under 0,50 dollar så kanske det inte är så klokt med en investering och du bör vänta på tecken på att försäljningsmomentumet har upphört.

Ska du investera i Enjin Coin?

Bakom projektet Enjin Coin hittar vi företaget Enjin som tillhandahåller ett ekosystem av sammankopplade, blockchain-baserade spelprodukter. Enjin Network är en social spelplattform där användare kan skapa webbplatser och klaner, chatta och vara värdar för virtuella butiker. Detta projekt är också baserat på Ethereum blockchain och Enjin Coin är en ERC-20-token.

Enjin Coin handlas just nu för 1,55 dollar efter att ha fallit med mer än 40% den senaste månaden. På samma sätt som Decentraland ligger Enjin Coin ändå betydligt högre jämfört med prisnivån i februari. Mer exakt är Enjin Coin nu värt 178,57% mer än det var i början av 2021.

Du bör investera i Enjin Coin om priset ligger runt 1,50 dollar, eftersom myntet såg en stabil ökning innan prisfallet. Om priset däremot fallit under 1 dollar kan det vara klokare att investera i något annat – men du bör ändå behålla Enjin Mynt på din bevakningslista.

Framtiden för spelbranschen

TV-spelindustrin är överlägset en av de största underhållningsindustrierna i världen. Antalet spelare fortsätter att öka och nästa stora steg för denna form av underhållning kommer sannolikt att vara denna decentraliserade teknik. Du vet nu hur marknaden har stigit och fallit i värde, men om du är en entusiastisk spelare och tror att industrin kommer att fortsätta att växa tillsammans med kryptovaluta så kan dessa mynt vara värdefulla investeringar .

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust