Ad

Rapport: Tre av de mest hypade ICO:erna i Israel var bluffar

Av:
Jun 2, 2021
Listen
  • De tre ICO:erna lanserades av Sirin Labs, Stx Technologies Limited (Stox) och Leadcoin.
  • De uppges ha förskingrat investerade pengar och uppfyllde aldrig sina löften.
  • De åtalade anklagas för att ha utnyttjat den oreglerade kryptomarknaden för att bluffa investerare.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Tre av Israels mest kända initiala mynterbjudanden (ICO) under 2017 och 2018 var bedrägerier. En rapport avslöjade denna nyhet den 31 maj med hänvisning till en stämningsansökan på 16,1 miljoner dollar (11,32 miljoner pund) som inlämnades den 25 maj av Roee Broncial och Eran Okashi, som är anställda i riskkapitalfonden Singulariteam. De svarande i målet är Moshe Hogeg, Adi Sheleg, Ido Sadeh Man, Yaron Shalem, Shmuel Asher Grizim, Avishai Ziv, Singulariteam Holding II och Singulariteam Ltd.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Enligt rapporten lanserades de tre ICO:erna av Sirin Labs, Stx Technologies Limited (Stox) och Leadcoin, och de uppges ha lurat investerare över hela världen på 250 miljoner dollar (175,69 miljoner pund). Klagandena påstår att de tre företagen aldrig utvecklat de produkter de hade lovat investerarna, utan använde de insamlade pengarna för egen vinning.

Klaganden avslöjade vidare att Hogeg använde ICO-medlen för att köpa dyra fastigheter. Enligt uppgift var ett av husen han köpte en lyxlägenhet i Tel Avivs W Tower. Lägenheten kostade 15 000 dollar (10 535 pund) per månad och chefer från Singulariteam använde den som ett bordell.

Svaranden utnyttjade den oreglerade kryptomarknaden

Copy link to section

Enligt klaganden, som för närvarande är på obetald ledighet på grund av covid-19-pandemin, lurade de svarande dem till att tro att ICO:erna var legitima. Som ett resultat investerade de sina pengar och uppmuntrade också familj och vänner att investera i företagen. Eftersom företagen misslyckats med att uppfylla sina löften hävdar Broncial och Okashi att de har lidit ekonomiska skador och psykiskt trauma.

I stämningsansökan noterade Okashi och Broncial att de svarande öppnade flera blockchain-företag i syfte att lura investerare. Enligt klagandena utnyttjade de anklagade det faktum att kryptosektorn är oreglerad för att locka ovetande investerare. De uppger även att det fanns falska låneavtal mellan de tre blockchain-startup-företagen och andra företag som de associerade med.

Hogeg avvisar påståendena om att han genomfört bedrägliga ICO:er, men det är inte första gången som han blir stämd för bedrägeri. Hans tillvägagångssätt i de flesta av dessa fall har varit att nå uppgörelser med kärandena och låta dem underteckna sekretessavtal. Det senaste fallet var när Foxconn International Holding (FIH) stämde honom för att inte betala fabriksräkningar efter att han hade kontrakterat företaget att tillverka Finney-blockchain-telefoner.

ICOs Kryptovaluta