Silverpriset: Viktiga nivåer efter bättre amerikansk jobbdata än väntat

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on jun 3, 2021
  • Silverpriset sjönk med 1,49% till 27,75 dollar efter att ha nått en intradagstopp på 28,23 dollar.
  • Bättre ADP-jobbdata än väntat har drivit prisfallet.
  • Stigande statsräntor har ytterligare höjt den amerikanska dollarn, vilket har pressat silverpriset.

Silverpriset sjönk med 1,49% till 27,75 dollar idag. Nedgången beror på de starkare sysselsättningsuppgifterna än väntat från USA. Dessutom har de stigande statsräntorna höjt den amerikanska dollarn. Baserat på det omvända sambandet mellan värdet på dollarn och värdet av ädelmetaller har ränteökningen pressat silverpriset lägre.

Amerikansk jobbdata

Silverpriset sjunker efter en bättre sysselsättningsrapport än väntat från ADP i USA. Ekonomer hade förutsagt en avläsning på 650 000, vilket var lägre än aprils 654 000. De publicerade uppgifterna visade dock att non-farm-sysselsättningsförändringen var 978 000 i maj.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Non-farm syftar till sysselsättningsuppgifterna från USA för samtliga sektorer förutom lantarbetare, privata hushållsanställda och ideella anställda.

Att färre amerikaner ansökt om arbetslöshetsersättning för första gången har också stärkt den amerikanska dollarn, samtidigt som det sätter press på silverpriset. Under den senaste veckan ansökte 385 000 personer om arbetslöshetsersättning för första gången. Siffran är lägre än de beräknade 390 000 och föregående veckas 405 000. De publicerade sysselsättningsuppgifterna är ett tecken på att den amerikanska arbetsmarknaden återhämtar sig.

De amerikanska statsräntorna

Silverpriset är också under press på grund av de stigande statsräntorna. Efter att ha börjat den nya månaden på 1,64 som högst sjönk de 10-åriga amerikanska obligationsräntorna till 1,58 i onsdags. De har dock återhämtat förlusterna till nuvarande 1,61, efter att ha stigit med 1,82%. De femåriga statsräntorna steg också med 2,26%. De stigande obligationsräntorna har höjt den amerikanska dollarn till dess nuvarande 90,34, en ökning med 0,49%.

Silverpriset: tekniska utsikter

Silverpriset sjönk med 1,49% till 27,75. Tidigare under dagen nådde det på en intradagstopp på 28,23 dollar. Därefter föll det tills det hittade stöd vid tisdagens lägsta nivå på 27,67. På 4-timmarsdiagrammet handlas silvret något under de 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärdena med en RSI på 43. På sin nuvarande nivå är utsikterna neutrala.

Jag förväntar mig att silverpriset kommer att vara intervallbundet den närmaste tiden. Den horisontella kanalens nedre gräns kommer sannolikt att vara på den nuvarande stödnivån på 27,67, vilket är tisdagens lägsta värde. Upptill kommer priset troligen att möte motstånd vid 28,23. Ett fall under 27,40 eller ett lyft över 28,58 kommer däremot att ogiltigförklara denna prognos.

Silverpriset
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust