Ska jag köpa kryptovalutan Kusama (KSM) i juni?

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… read more.
on jun 9, 2021
  • Kusama är en experimentell blockchain-plattform, med en nativ token som heter KSM.
  • Den är utformad för att erbjuda ett interoperabelt och skalbart ramverk för utvecklare.
  • Den är byggd på Substrate, som är ett blockchain-utvecklingssats av Parity Technologies.

Kusama KSM/USD har intressant nog utvecklats av samma team som utvecklade Polkadot, ett företag som heter Parity Technologies.

Kusama sticker ut jämfört med andra blockchain-plattformar eftersom den huvudsakligen är byggd för utvecklare som vill starta och utveckla ambitiösa projekt i snabb takt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med det sagt är den byggd med en multikedje- och heterogent sharded design som använder nominated proof-of-stake (NPoS) som sitt konsensussystem.

Kusama finansierades huvudsakligen av bidrag från Web3 Foundation som lanserades för att stödja teknologier såväl som applikationer inom decentraliserade webbprogramvaruprotokoll.

Ska du köpa KSM?

I en rapport från BTCManager den 31 maj släppte Karura (KAR), som är DeFi-navet i Kusama, detaljer om sin parachain-auktion och erbjöd deltagarna 12 KAR-token för varje KSM-token de bidrar med. Här såg vi priset hoppa från 274 dollar den 29 maj till 335 dollar den 31 maj.

Den 2 juni nådde Kusama en betydande milstolpe när den första parachain-auktionen närmade sig lanseringen. Vid den här tiden nådde priset 464 dollar – från 359 dollar den 1 juni.

Kusama gjorde ett tillkännagivande på Twitter om att nätverksrådet röstat ja till att uppgradera ”Shell” till ”Statemine”. Det signalerade att nätverkets första fullt fungerande parachain gått live. Den primära funktionen för en shell-parachain är att testa funktionaliteten i Kusamas parachain-system. Med den här uppgraderingen kommer de att kunna stödja ett brett spektrum av funktioner, till exempel skapandet av fungibla och icke-fungibla tokens.

Eftersom ekosystemet nu börjar ta form kommer KSM-ägare att ha en spännande tid framför sig. En framgångsrik uppdatering kommer att ses som ett grönt ljus att utveckla fler projekt på Kusama och börja förbereda implementeringen av lånefunktioner.

I skrivande stund handlas Kusoma för 432 dollar, men vi rekommenderar att köpa till ett lägre pris. En titt på diagrammet visar att KSM har återhämtat sig vid två separata tillfällen från nära 300 dollar och vi förväntar oss att denna stödnivå kommer att hålla än en gång om priset skulle falla.

Ett betydande fall under 300 dollar-nivån skulle däremot indikera att stödet brustit och det skulle öppna för ytterligare prisfall.

Investera i en experimentell blockchain

Efter lanseringen av sin första parachain och en framgångsrik uppgradering kommer många projektutvecklare att se det som en signal för att potentiellt starta projekt på Kusama tack vare dess experimentella karaktär.

Detta beror på att Parachains i Kusama är parallelliserbara kedjor och de är anslutna till en central Relay-kedja. Denna kedja har validerare som validerar transaktionerna och blocken för att ge säkerhet till nätverket. Den använder sharding, vilket innebär att blockkedjan kan delas in i mindre shards, och använder öppen styrning.

Dessutom är KSM-token Kusamas native kryptovaluta och hjälper till att underhålla och driva nätverket. Så när fler projekt flyttar till Kusama kommer fler tokens att krävas för att underhålla och driva det, och med denna ökade efterfrågan kommer priset förhoppningsvis att stiga.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust