Är Chiliz värt att köpa? Investera i fandoms framtid

By: Milko Trajcevski
Milko Trajcevski
Milko utnyttjar sin passion för kryptovalutor och gör att investerare lär sig något nytt varje dag. Under sin fritid… read more.
on jun 11, 2021
  • Chiliz är en ledande digital valuta vad gäller sport såväl som underhållning.
  • Den driver världens första blockchain-baserade plattform för att engagera och belöna fans, Socios.com.
  • Fans kan köpa och byta fan tokens och delta i enkäter och omröstningar.

Målet för Chiliz CHZ/USD är att vara den ultimata digitala valutan och plattformen vad gäller sport och underhållning. Tanken är att du kan köpa såväl som byta fan tokens och kunna delta, påverka och rösta i enkäter och omröstningar. Projektet grundades 2018 med en vision om att överbrygga klyftan mellan aktiva såväl som passiva fans där ute.

Fans kommer i huvudsak att använda CHZ-mynt för att köpa fan tokens, och detta ger dem inflytande att fatta beslut genom att låta dem delta i omröstningar. Allt detta görs via Socios-appen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I själva verket driver CHZ-token uteslutande Socios-appen, som är den konsumentinriktade plattformen där fans kan använda fan-tokens. De är ett krav om du vill delta i Fan Token-erbjudanden (FTO), den första försäljningen av fan-tokens och Socios Locker Room.

Dessutom kan dessa fan tokens handlas på Chiliz interna börs mot Chiliz Token (CHZ).

Tar nästa steg

Den 14 maj tillkännagav Roush Fenway Racing att de blev först att erbjuda kryptofan-tokens inom NASCAR. ROUSH Fan Token kommer att skapas på Chiliz blockchain och ger ägare rösträtt i omröstningar och tillgång till VIP-belöningar, exklusiva kampanjer, AR-aktiverade funktioner, forum, spel och mycket mer via Socios-appen.

Den 22 maj fortsatte Chiliz med Formel 1-fan tokens, där Aston Martin Cognizant och Alfa Romeo Racing blev den senaste att lansera sina tokens på plattformen. Dessa fan tokens utfärdades för att distribuera varor, skapa AR-marknadsföringskampanjer och låta fans rösta om t.ex. teamuniformer.

Detta ger fans kontrollen att skräddarsy sina framtida upplevelser tillsammans med ett specifikt team, där de istället för att bara heja på dem kan påverka teamets utveckling. Detta förväntas leda till en ökad efterfrågan CHZ-tokens, eftersom de krävs för att denna förändring ska ske.

Ska du köpa Chiliz nu?

CHZ nådde sin rekordnivå den 16 april med ett värde på 0,773 dollar. Den 14 maj, när CHZ tillkännagav entrén inom NASCAR, var värdet 0,436 dollar.

Den 16 maj tillkännagav Chiliz sitt strategiska partnerskap med Binance Chain för att föra globala varumärken till kryptovalutaindustrin. Detta ledde till att priset bibehöll stabila 0,437 dollar.

Socios har över 500 000 nedladdningar på Android och finns också tillgänglig för iOS. Det stora antalet användare visar hur stort intresse människor har för konceptet med fan tokens. Därför kan CHZ vara ett bra köp på nuvarande nivåer på cirka 0,237 dollar, eftersom vi nyligen har sett det handla över 0,75 dollar.

Eftersom sportevenemang fortsätter att återgå till det normala kommer fans sannolikt att ha en uppdämd efterfrågan på nya och spännande sätt att engagera sig.

Men om priset sjunker under 0,200 dollar kan det vara ett tecken på att tjurarna har gett upp hoppet och att säljarna har övertagit kontrollen över marknaden. I sådana fall kan det fallande momentumet accelerera.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust