WallStreetBets skiftar fokus till MicroVision – här kan du köpa aktierna

By: Charlie Hancox
Charlie Hancox
Vid sidan av sin passion för handel har han representerat Storbritannien genom att vinna nationella mästerskap som vattenpolospelare och… read more.
on jun 11, 2021
  • MicroVision-aktien har stigit kraftigt de senaste dagarna.
  • Vi förklarar varför detta händer.
  • Få reda på de bästa ställena att köpa MVIS-aktier online.

Okej, ännu en aktie i WallStreetBets sikte är MicroVision, Inc. (NASDAQ: MVIS). TV-företaget har diskuterats flitigt inom Reddit-communityn de senaste dagarna.

Vi går igenom varför detta händer, vad MicroVision gör och vad framtiden kan ha på lut för företagets aktier. Dessutom listar vi de bästa ställena att köpa MVIS-aktier för att hjälpa dig att hitta en plattform som passar just dina ekonomiska behov och investeringsmål.

Hur och var du kan köpa MicroVision-aktier online

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För att investera i MicroVision väljer du helt enkelt en onlinemäklare med låga avgifter, registrerar dig, sätter in pengar och söker efter MVIS-aktier. Sedan kan du ange antalet aktier du vill köpa och genomföra din transaktion.

Vissa mäklare är dock bättre än andra och för att spara dig lite tid har vi listat de två bästa plattformarna för att köpa MVIS-aktier nedan:

1) eToro

eToro är en av de bästa platserna att köpa MicroVision-aktier. Med ett tydligt och lättanvänt gränssnitt, mängder av innovativa funktioner och ett bra supportteam är det ett bra ställe att ge sig i kast med aktieinvesteringar.

Registrera dig här>

2) Plus500

För dig som vill få exponering för MicroVisions aktiekurs utan att behöva äga aktierna i sig är Plus500 plattformen för dig. Att använda CFD:er kan vara billigare och mer flexibelt än att handla MicroVision-aktier direkt.

Registrera dig här>

Om eToro och Plus500 inte är vad du letar efter har vi många fler alternativ att rekommendera. Besök vår sida som jämför de bästa börsmäklarna och handelsplattformarna just nu.

Vad är MicroVision?

MicroVision grundades 1993 i Redmond, Washington, USA, och är ett teknikföretag som främst utvecklar laserskanningsteknik för projektion, 3D-avkänning och bildtagning. Aktien är som bäst på väg att läggas till i Russell 2000-indexet.

Med ett börsvärde på över 3,5 miljarder dollar är det här teknikföretaget, som upplevt en rad tunga år, nu på väg mot en comeback, men varför?

Varför stiger MicroVision-aktien i pris?

Tack vare WallStreetBets. Forumet har utsett MicroVision till en ”meme-aktie”, på samma sätt som de gjort med många andra företag. Det betyder att oavsett vilket grundläggande värde företaget har så planerar Reddit-investerarna att pressa upp priset eftersom möjligheten finns för en short squeeze.

Så ska jag köpa MicroVision-aktier nu?

Det beror helt på dina investeringsmål. Om du vill satsa på en riskabel investering med potential för drastiska vinster, men som samtidigt sannolikt kommer att medföra betydande volatilitet, kan MVIS vara aktien för dig.

Om du däremot letar efter något mer hållbart, förutsägbart och med större grundläggande värde, skulle vi kanske undvika MVIS för tillfället.

Kommer aktier i MVIS att göra mig rik?

Detta är högst osannolikt, vilket gäller för alla enskilda investeringar. Du kommer sällan att stöta på en miljonär som gjorde en enda lyckad satsning. Aktien har dock potential att returnera betydande värde, åtminstone på kort sikt.

Prismål för MicroVision

Vår 12-månaders prisprognos är drastiskt lägre än det nuvarande priset på 22 dollar. Det betyder att vi anser att aktiens värde är ohållbart, samtidigt som vi är medvetna om att många analytiker sa precis samma sak om GameStop (NYSE: GME) och AMC Entertainment (NYSE: AMC)…

Sociala medier reagerar på MVIS prisökning

För alla de senast nyheterna om Microvision och andra heta aktier, besök aktienyheterna på vår hemsida.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust