JP Morgan: Svag institutionell efterfrågan kommer att driva BTC in i en björnmarknad

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 14, 2021
  • Enligt analytikerna pekar BTC: s minskande marknadsdominans på en överhängande björnmarknad.
  • JP Morgans analytiker hävdar också att det är en björnmarknadsindikator.
  • Under ledning av Nikolaos Panigirtzoglou tror analytikerna att BTCs nuvarande kurva liknar 2018-talet.

Analytiker vid JP Morgan, en amerikansk investeringsbank, tror att Bitcoin (BTC) kommer att sjunka ytterligare på grund av en överhängande björnmarknad. En rapport presenterade den här nyheten den 14 juni och noterade att analytikerna har övervakat trenden i BTC Futures och fann att det finns en ovanlig utveckling. Under ledning av Nikolaos Panigirtzoglou hävdade JP Morgan Chases analytikerteam att institutionellt intresse för BTC för närvarande är mycket svagt.

Enligt uppgift fann analytikerna att BTC-futures har handlats till en rabatt till spotpriset i en process som kallas backwardation. Enligt dem är backwardation de senaste veckorna en negativ signal som i slutändan pekar på en björnmarknad. Bortsett från detta påpekade de att BTC: s dominans på kryptomarknaden sjönk från 60% till 40% mellan april och maj och tillade att detta är en annan indikation på en överhängande björnmarknad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För att bekräfta att deras nuvarande uppfattning om BTC är negativ, jämförde analytikerna den nuvarande situationen på BTC: s marknad med BTC: s 2018-krasch, där investerare skyndade att få sin andel av kryptovalutor efter högkonjunkturen 2017. De citerade vidare att BTC: s futurkurva också var i backwardation för den bättre delen av 2018, en utveckling som ledde till att BTC: s pris sjönk från 15 000,00 $ (10 630,00 £) till cirka 4 000,00 $ (2,840,00 £).

Motsvarande information

Medan Panigirtzoglou och hans team argumenterar för att BTC: s efterfrågan från institutionella investerare minskar, konstaterade JP Morgans VD Jamie Dimon nyligen att bankens kunder alltmer krävde BTC-produkter. Han sa att även om han varnar människor för att hålla sig borta från BTC och kryptovalutor som helhet, betyder det inte att JP Morgans kunder inte vill ha det. Vid den tiden sa han att banken funderar på att omfamna myntet så att människor kan köpa och sälja det.

Bortsett från Dimon avslöjade Goldman Sachs, en konkurrerande investeringsbank, att det fanns ett inflöde av institutionella investerare och kapitalförvaltare på kryptomarknaden. Banken, som nu betraktar BTC som en ny tillgångsklass , noterade att detta plötsliga intresse för kryptovalutor från institutionella investerare drivs av rädslan att missa tåget (Fear Of Missing Out – FOMO).

Den här nyheten kommer när BTC fortsätter att handla hausse efter att Teslas VD, Elon Musk, twittrade att elfordonsföretaget skulle börja acceptera krypto igen när det bekräftas att miners använder hållbara energikällor. I skrivande stund har BTC ökat med 12,82% under det senaste dygnet och handlats till 40 669,94 $ (28 809,98 £).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust