Ad

Coinbase Pro listar Shiba Inu (SHIB) och Chiliz (CHZ) och priserna skjuter i höjden

Av:
Jun 16, 2021
Listen
  • Coinbase meddelade nyligen att flera nya tokens kommer att listas på Coinbase Pro.
  • Tillkännagivandet fick kryptorna att skjuta i höjden och priserna ökade med mellan 26% och 33%.
  • En av de nämnda tokens, KEEP, har redan sett en korrigering, medan SHIB och CHZ fortsätter klättra.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Coinbase-effekten slog till igen efter att Coinbase Pro bestämde sig för att lista två nya tokens, att döma av plattformens senaste tillkännagivande. De två tokens i fråga är Shiba Inu (SHIB/USD) och Chiliz (CHZ/USD), som båda såg sina priser skjuta upp efter tillkännagivandet.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Shiba Inu, ytterligare en meme-token som inspirerats av Dogecoins framgång, såg en prisökning med 33% det senaste dygnet. Priset steg från 0,000007002 till 0,000009331 dollar inom en timme efter tillkännagivandet.

Chiliz å sin sida steg med 26% under samma period, från 0,2773 till 0,3495 dollar. Många kanske känner igen denna token som myntet bakom Socios.com – en fan-token-plattform som gör det möjligt för användare att engagera sig i stora idrottslag, klubbar, organisationer och mer.

Det är värt att notera att Coinbase Pro också nämnde att ytterligare en token står på tur för handel på plattformen, nämligen Keep Network (KEEP/USD). Liksom de andra två såg KEEP också en plötslig och snabb prisökning med 26% från 0,49 till 0,62 dollar. Men till skillnad från de andra har KEEP redan börjat se en korrigering som sänkt värdet till 0,56 dollar i skrivande stund.

För tillfället lyckas SHIB hålla sin höjda värdering ganska bra och till och med bli en av onsdagens 100 bästa presterande kryptor.

Listningar på Coinbase eller Coinbase Pro har haft en liknande effekt på många kryptovalutor genom åren, vilket har lett till den så kallade Coinbase-effekten – ett fenomen där myntens priser skjuter i höjden bara för att Coinbase uppmärksammat dem och lagt till dem på sin plattform.

Med tanke på att Coinbase är den största amerikanska kryptobörsen – helt reglerad och licensierad – och att den historiskt sett har varit väldigt kräsen vad gäller vilka tokens den listar, antas varje nytt tillägg ha en enorm potential, vilket lockar ett stort antal investerare och handlare att investera.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
Kryptovaluta