Därför föll Sage Therapeutics med 18% på tisdag morgon

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 16, 2021
  • Sage Therapeutics meddelar att dess kandidatläkemedel mot depression visat sig vara effektivt.
  • Det biofarmaceutiska företagets läkemedel Zuranolone tolererades i allmänhet väl.
  • Sage Therapeutics föll med cirka 19% på aktiemarknaden igår.

Sage Therapeutics Inc (NASDAQ: SAGE) meddelade igår att det kandidatläkemedel för depression som de utvecklat tillsammans med Biogen Inc visat sig vara effektivt för att lindra symtom. Trots att studien var framgångsrik så kraschade Sages aktier med cirka 17% under tisdagsmorgonen.

Nyheten kommer bara en dag efter att Biogen tillkännagav positiva resultat från sin fas 3-genterapistudie av Choroideremia. Biogen förblev dock ganska stabila på aktiemarknaden igår.

Läkemedlet mot depression tolererades i allmänhet väl

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sage Therapeutics tester i sen fas involverade totalt 543 deltagare. Vissa deltagare gavs placebo och de som fick Zuranolone uppvisade drastisk förbättring av symtomen. Enligt det biofarmaceutiska företaget måste patienter med humörstörningar ta sitt orala läkemedel en gång varannan vecka.

Pfizers Zoloft och Eli Lillys Prozac är två av de mest använda behandlingarna för depression just nu. Dessa antidepressiva medel tar dock månader att behandla humörstörningar och effekterna börjar först visa sig efter cirka sex veckors användning.

Sage Therapeutics och Biogen framhöll i ett gemensamt uttalande att deras läkemedel mot depression i allmänhet tolererades väl. Deltagare som visade tecken på förbättring den 15:e dagen upprätthöll ungefär 86% av effekten i upp till nästan trettio dagar efter det att en tvåveckorskur avslutades.

I en kommentar om prisutvecklingen sa analytikern Andrew Tsai från Jefferies igår:

”Aktiereaktionen kan vara blandad eftersom investerarnas förväntningar på de viktigaste slutpunkterna för dag 15 och dag 42 var lite högre, men vi skulle upprepa att resultaten i grunden är positiva.”

Sage Therapeutics och Biogen inledde samarbete i november ifjol

Biogen inledde ett samarbetat med Sage Therapeutics i en affär värd 1,5 miljarder dollar plus milstolpesbetalningar i november ifjol. Målet är att utveckla läkemedel för en rad neurologiska störningar, inklusive depression.

Sage Therapeutics inledde handeln på 65 dollar per aktie igår och stängde på 58,80 dollar per aktie. Detta kan jämföras med dess hittills högsta värde i år på 97 dollar per aktie. Aktien inledde året på 85,82 dollar per aktie.

Det Massachusetts-baserade företaget presterade ganska positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 15%. I skrivande stund värderas de till 3,52 miljarder dollar och har ett förhållande mellan pris och vinst på 5,45.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust