Ska jag köpa Airbnb-aktier efter att Wells Fargo höjt sitt prismål?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 16, 2021
  • Wells Fargo har höjt sitt prismål för Airbnb till 200 dollar efter resultatrapporten för första kvartalet.
  • Om priset stiger över 160 dollar kan nästa mål ligga runt 170 dollar.
  • De positiva förväntningarna har redan inkluderats i aktiekursen.

Aktierna i Airbnb, Inc (NASDAQ: ABNB) har stigit stadigt de senaste veckorna och en teknisk analys visar att priset kan nå motståndet vid 160 dollar den här månaden. Airbnb kommer att gynnas nu när resebranschen återhämtar sig, men detta företag är inte undervärderat sett till den aktuella aktiekursen.

Grundläggande analys: Wells Fargo har höjt sitt prismål till 200 dollar för Airbnb

Airbnb driver en onlinemarknadsplats för boende, främst vistelser i andra användares hem i samband med semestrar och turistaktiviteter. Företaget är baserat i San Francisco och dess plattform finns tillgänglig via webben och i en mobilapp.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Airbnbs aktier stöds fortfarande efter att företaget rapporterade sitt resultat för första kvartalet förra månaden. De totala intäkterna hade ökat med 5,4% på årsbasis till 886,9 miljoner dollar, medan GAAP EPS låg på -1,95 dollar (0,81 dollar lägre än väntat).

Det är värt att nämna att företaget genererade över 10 miljarder dollar i bokningar under första kvartalet 2021, vilket motsvarar en ökning med över 50% jämfört med motsvarande period föregående år. Wells Fargo har höjt sitt prismål till 200 dollar för Airbnb efter Q1-rapporten och de anser att företaget äv väl positionerat för framgång under innevarande år och i framtiden.

”Airbnb levererade ett starkt 1Q-resultat, vilket vi ser som ett bevis på företagets positiva momentum från pandemin. Vi ser Airbnb som sannolikt den starkaste satsningen vad gäller framtiden för fjärr- och hybridarbete, och med aktier som nu handlas under ABNB:s börspris och långt under vårt prismål, så ser vi risk/reward-förhållandet som attraktiv på nuvarande nivåer,” rapporterade Wells Fargo.

Blickar vi framåt har Airbnb starka tillväxtutsikter, men med ett börsvärde på 90,30 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är undervärderad. Företagets EBITDA är negativ, det bokförda värdet per aktie är cirka 5 dollar och positiva förväntningar har redan inkluderats i aktiekursen.

Teknisk analys: 160 dollar representerar den första motståndsnivån

Tekniskt sett kan Airbnbs aktier lyfta från de nuvarande prisnivåerna i juni, men risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Datakälla: tradingview.com

Airbnbs aktier har stigit de senaste veckorna och för närvarande är den positiva trenden intakt. Om priset stiger över 160 dollar kan nästa mål ligga runt 170 dollar, men om priset faller under stödet vid 140 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust